Kultura

"Čuvari tvog poštenja" u srijedu na sceni podgoričkog KIC-a

Autorski projekat Borisa Liješevića ,,Čuvari tvog poštenja'' u produkciji Gradskog pozorišta biće izveden u srijedu 7. juna u 20 sati u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“.

"Čuvari tvog poštenja" u srijedu na sceni podgoričkog KIC-a Foto: Gradsko pozorište
Portal AnalitikaIzvor

Kako je obrazložio autor predstave, stih iz crnogorske himne prozivajednu od najvažnijih tekovina crnogorske tradicije – poštenje.

“Crna Gora je sredina u kojoj je, tokom prethodnih vjekova,poštenje postalo kult. Zašto? Različite sredine do kulta uzdižu različite kategorije: poredak, prirodu, ekologiju, sport, trgovinu, dizajn, dok smo mi do kulta uzdigli – poštenje. Naši preci su živjeli u sredini u kojoj nije bilo dovoljno hrane, obradive zemlje, blaga, sredstava za život. Kult poštenja čuvao je zajednicu na okupu. Držao je u životu. Ljudskost je čuvala egzistenciju. Danas su se vremena promijenila, i u odnosu na ta vremena svega ima na pretek”, kazao je Liješević.

U predstavi igraju: Dubravka Drakić, Branka Femić Šćekić/Smiljana Martinović, Božidar Zuber, Katarina Krek/Jelena Simić, Emir Ćatović/Vukan Pejović, Pavle Ilić, Ivona Čović Jaćimović/Vanja Jovićević, Sanja Popović, Simo Trebješanin, Željko Radunović i Branko Ilić.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.