Politika

Traže hitnu reakciju Ministarstva kulture i medija i Agencije za elektronske medije

Ćulafić: Bezakonje počelo, RTV Podgorica sačuvati od zlonamjernih nasrtaja nove gradske vlasti

“Od uspostavljanja nove gradske vlasti jedva da je prošla koja sedmica, a pokušaj sprovođenja bezakonja već je počeo - i to od same gradonačelnice Olivere Injac”, poručio je odbornik liste "Svi za naš grad" u Skupštini Glavnog grada dr Stefan Ćulafić.

Ćulafić: Bezakonje počelo, RTV Podgorica sačuvati od zlonamjernih nasrtaja nove gradske vlasti Foto: DPS
Portal AnalitikaIzvor

Kako dodaje, predlažući izmjene Odluke o osnivanju lokalnog emitera RTV Podgorica, novoizabrana gradonačelnica je u suštini pokazala potpuno nerazumijevanje oblasti u koju želi da se upliće, a što je još gore - taj akt u direktnoj je suprotnosti sa Zakonom o elektronskim medijima. 

“Naime, članom 77. pomenutog zakona propisano je kako je Savjet organ upravljanja u javnom emiteru, pri čemu baš nigdje nema odredbe kojom se nadležnost tog tijela pod bilo kojim okolnostima prenosi na Skupštinu”, kaže Ćulafić.

Hoće da Skupština bira direktora Gradske TV, ako Savjet ostane bez kvoruma
4
Hoće da Skupština bira direktora Gradske TV, ako Savjet…
09.05.2023 07:03


Osim bezakonja, kako dodaje, Glavni grad ovom odlukom pokazuje kako uopšte i zamišlja medije - tako da njihovo rukovodstvo biraju političari. 

“Vidjevši kakve su kvote po ostalim preduzećima, onda je sasvim jasno da i u RTV Podgorica žele što prije izabrati politički podobne kadrove, pa i po cijenu toga da potpuno pogaze zakon. Ovim putem tražimo hitnu reakciju Ministarstva kulture i medija, Direktorata za medije i Agencije za elektronske medije, jer su svi oni u ovom slučaju dužni da zaštite zakon od zlonamjernih nasrtaja novih čelnika grada”, zaključuje Ćulafić.

Portal Analitika

Komentari (7)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
s simoklise_neregistrovani
09.05.2023. 20:27

bas njih briga za zakone oni grade srpski/ruski svet/mir ... to s vec par puta pokazali .....evo dokaza ko je evropa sad ...cisto i jasno.....pa moji suverenisti/evropejci/centrasi i drugi opet glasajte... ...dovoljno je biti glup....

1
0
D Djusts_neregistrovani
09.05.2023. 14:54

Injac=Bratic=Borovijic......cetnikuse,glasali ste gledajte!

23
2
b bjelopavlić_neregistrovani
09.05.2023. 14:17

Najbolje da ostane DPSu i dalje da širite zlo i mržnju preko nje kao do sada. Prijatno...

10
30
J JovoZ_neregistrovani
09.05.2023. 14:25

@bjelopavlić_neregistrovani Da ti nijesi možda potomak nekog od onih sa Lazina?

28
4
I Istinama_neregistrovani
09.05.2023. 14:41

@bjelopavlić_neregistrovani gledaj ti happy i Pink oni ti šire ljubav penalu izdajnički

29
4
T TV_EU_neregistrovani
09.05.2023. 13:13

Zadnja slobodna TV u CG postaje četnička

35
7
G Građanin_neregistrovani
09.05.2023. 12:53

Ne može gradski TV biti bilten ili stranačko glasilo nijedne partije na vlasti, kao što je na eklatantan način bio u protekle četiri godine. Tako ni ubuduće ne smije biti uslužni servis ni novoj vlasti. Jedino opravdano i ispravno da bude nezavisni i slobodni medij u službi svih građana Glavnog grada.

27
4