Crna hronika

Apelacioni sud potvrdio obustavu postupka protiv bivše sutkinje beranskog Osnovnog suda

Čukić pravosnažno oslobođena sumnje za zloupotrebu položaja

Apelacioni sud potvrdio je odluku Višeg suda da obustavi krivični postupak protiv nekadašnje sutkinje Osnovnog suda u Beranama a sada Višeg suda u Podgorici Milice Čukić zbog nedovoljno dokaza da je zloupotrijebila službeni položaj po optužnici Borislava Nedića.

Čukić pravosnažno oslobođena sumnje za zloupotrebu položaja Foto: Foto: M. Babović/Pobjeda
PobjedaIzvor

Optužnicu protiv Čukić podigao je nekadašnji službenik crnogorskog tužilaštva Borislav Nedić koji tvrdi da je Čukić 6. novembra 2012. godine, kao sudija Višeg suda u Bijelom Polju, u njegovoj građanskoj parnici postupala u namjeri da Opštini Berane, čiji je predsjednik tada bio Vuka Golubović, pribavi korist od 288.810 eura, a njemu nanese štetu u istom iznosu.

– Iako je kao sudija izvjestilac znala da je svjedočki iskaz sudije Zorice Marsenić u ovom predmetu u suprotnosti sa materijalnim dokazima i lažan, sudija Milica Čukić nije na adekvatan način upoznala s tim članove sudskog vijeća Milorada Rovčanina i Jelenu Čabarkapu, čime ih je dovela u zabludu da prilikom glasanja o odluci po žalbi donesu rješenje kojim se moj prijedlog odbija kao neosnovan – navodi se u optužnici koju je podigao Nedić.

On i njegova sestra već godinama vode parnicu oko određivanja naknade za zemljište koje je izuzeto iz posjeda njihovog oca rješenjem Opštine Berane, a za što im nikada nije isplaćena naknada.

Nedić je prilikom kontrole optužnice saopštio vanpretresnom vijeću i da je podnosio krivičnu prijavu protiv sutkinje Zorice Marsenić zbog davanja lažnog iskaza, ali je osnovni državni tužilac u Bijelom Polju odbio da je primi.

Portal Analitika