Muzika

Cucka jeka 2: Novi spektakl za 4.000 posjetilaca

Izvor

Veliki koncert, koji je ove godine dio manifestacije Ljeto u Prijestonici, a organizatorski su ga podržali Prijestonica Cetinje i Prva banka, obilježila je i raznovrsnost ritmova i muzičkih pravaca. U višečasovnom programu učestvovale su desetine muzičara: uz Đuričića, na sceni su bile domaće snage, ali i muzičari iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, sve do sastava sa Kube.

Program je počeo nakon 17 časova, animatorskim predstavama namijenjenim najmlađim posjetiocima koncerta. Nakon toga, na pozornici u Kobiljem dolu smjenjivali su se brojni učesnici: cetinjsko Kulturno-umjetničko društvo „Njegoš“, izvorna grupa „Dukat“ iz Berana, Anastasija Bojić, Nikola Milanović, Rajko Radonjić, Jelena Zvicer, Stevan Čavor, Mišo Popović, Bojana Peković, glumac Slobodan Marunović i - Branka Šćepanović.

„Cucku jeku 2“ obilježio je takođe nastup kubanskog sastava „Salsa Y Punto“, koji je bio uvod u najznačajniji dio večeri koji su svi s nestrpljenjem očekivali. Na bini se pojavi Dragoljub Đuričić sa bendom i drugim gostima, među kojima je – baš kao i prošle godine – bio i talentovani mladi bubnjar Đurađ Đuričić. Već prepoznatljivom višečasovnom bubnjarskom performansu, ovog puta su se priključili i muzičari iz Trebinja, Dubrovnika, Splita, Banja Luke i drugih gradova iz regiona.

Takođe, kako je to bilo i najavljeno, tokom „Cucke jeke“ emitovan je i prenos finalne utakmice ženskog olimpijskog rukometnog turnira Crna Gora – Norveška. Uz 4.000 vatrenih navijača, izuzetnu atmosferu, tom prilikom, pravili su i brojni bubnjari, predvođeni Đuričićem.

J.Đ.

12cucka112cucka312cucka2
Portal Analitika