Društvo

Crnogorski pokret: U Ukrajini se brani civilizovani svijet, svi na skup u Nikšiću

Crnogorski pokret pozvao je sve svoje članove i simpatizere da se sjutra pridruže skupu slobodarskog Nikšića za mir u Ukrajini i podršku ukrajinskom narodu, žrtvi, kako su istakli, bezobzirne, kriminalne agresije od strane Ruske federacije i Vladimira Putina.

Crnogorski pokret: U Ukrajini se brani civilizovani svijet, svi na skup u Nikšiću Foto: CP
Portal AnalitikaIzvor

"Danas se u Ukrajini brani civilizovani svijet i sloboda svih evropskih naroda od imperijalnih ambicija jednog poremećenog uma i njegovih najbližih saradnika, nesposobnih da ga spriječe u ubilačkom pohodu. Konačno, brani se i naša Crna Gora, jer u Crnoj Gori postoje snage sličnih nazora koje su okuražene agresijom Putina i Rusije na suverenu, nezavisnu, miroljubivu zemlju", kažu iz Crnogorskog pokreta. 

Taj zločin, dodaju, razmjera i posljedica kakav je donio suludi naum Adolfa Hitlera prije 85 godina, sa istom idejom da se preuređuje svijet po nakardnim, sopstvenim mjerilima, bez slobode misli, bez ljudskih prava i svega onoga što je savremena civilizacija dostigla kao standard, mora biti osuđen, a njegovi naredbodavci i izvršitelji osuđeni i prezreni od cijelog svijeta.

"Danas ukrajinski narod pati ubijan od moćnije ratne mašinerije, žena i djeca doživljavaju egzodus u milionskim razmjerama, ruše se gradovi, infrastruktura, razara ekonomija Ukrajine, čini se neviđeni zločin nad narodom Ukrajine i Ukrajinom", naveli su iz Crnogorskog pokreta.

Dodaju da i u takvoj neravnopravnoj borbi ukrajinski narod pokazuje vanrednu hrabrost i odlučnost da se suprostavi nadmoćnijem neprijatelju.

"Hrabrost Ukrajinaca i Ukrajinki, koje se ravnopravno bore sa svojim muškim saborcima za slobodu svoje zemlje, zaslužuje poštovanje svih razumnih ljudi svijeta. Podržimo ih i mi, slobodni građani Nikšića i Crne Gore! Ne dozvolimo da se o Crnoj Gori širi ružna slika koju hoće da nametnu ljubitelji zločina i zločinaca iz ratova na tlu bivše Jugoslavije

Vidimo se na nikšićkom Trgu slobode u neđelju 6. marta 2022. godine!

Smrt fašizmu, sloboda narodu", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika