Ostalo

Takmičenje se održava od 17. do 25. maja u Kobeu

Crnogorski paraolimpijac Miloš Spaić na Svjetskom atletskom prvenstvu u Japanu

Pokušaće da omogući nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu

Crnogorski paraolimpijac Miloš Spaić na Svjetskom atletskom prvenstvu u Japanu Foto: Paraolimpijski komitet Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorski paraolimpijac Miloš Spaić i njegov trener Veljko Čegar otputovali su na Svjetsko atletsko prvenstvo u Japan. Takmičenje će se održati u Kobeu od 17. do 25. maja.

Spaić će se takmičiti u bacanju kugle, u kategoriji F11 (osobe bez vida).

On će u Kobeu pokušati da ostvari high performance, koji bi mogao da mu omogući nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu.

Spaić je kazao da je optimista uoči nastupa u Kobeu, posebno nakon dobrog rezultata i ličnog rekorda na međunarodom mitingu u Baru.

"Imao sam hitac od 11 metara i 39 centimetara i to je moj lični rekord na zvaničnim takmičenjima. To je samo 27 cetimetara od haj performansa, koji bi možda mogao da me odvede na igre u Parizu. To je daljina koju mogu da dobacim", rekao je Spaić.

On je kazao da je Svjetsko prvenstvo najveća smotra sporta i da mu je zadovoljstvo da predstavlja Crnu Goru u zemlji izlazećeg sunca.

"Definitivno, daću sve od sebe da bacim haj performans i to je moj cilj, kao i da se plasiram među osam najboljih", dodao je Spaić.

On će u Kobeu drugi put u karijeri nastupiti na šampionatu svijeta, nakon što je prošle godine u Parizu bio deveti sa rezultatom 10,77 metara.

Trener Veljko Čegar kazao je da je iza Spaića period od nekoliko mjeseci priprema.

"Izvjesno je da neće biti kvalifikacione runde i da ima manje od 16 prijavljenih sportista. To može donijeti određene poteškoće, pa da zbog puno prijavljenih takmičara budu preduge pauze između hitaca", rekao je Čegar.

Portal Analitika