Kultura

U selekciji 10 ostvarenja u razvoju iz Jugoistične Evrope

Crnogorski film "Plod" učestvovao u Best Pitch Competition na PriForumu u Prištini

Crnogorski projekat dugometražnog igranog filma “Plod” u režiji Maše Šarović, producentske kuće Kino, učestvovao je u programu Best Pitch Competition na ovogodišnjem PriForumu u sklopu Priština film festivala, održanom od 20. do 25. Septembra.

Crnogorski film "Plod" učestvovao u Best Pitch Competition na PriForumu u Prištini Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

„Plod“ obrađuje teme depresije, čedomorstva i transgeneracijskih razlika, kritički osmatra teme destruktivnog patrijarhalnog narativa u kojem stasavaju današnje generacije. Na pitchu su u ime projekta “Plod” učestvovale scenaristkinja Sara Đurović i Anja Kečalović ispred producentskog tima. 

“Plod” je odabran u selekciji 10 filmova u razvoju iz Jugoistične Evrope. Internacionalni žiri Best Pitch Competitiona bio je sastavljen od Chery Johnson, rediteljke i scenaristkinje iz Južnoafričke Republike, Pierre Menahem, producent iz Pariza sa više od 20 godina iskustva u filmskoj industriji, Frederic Boyer, umjetnički direktor Tribeca Film Festivala, Les Arcs European Film Festivala, Reyjkavik International Film Festivala, Liridon Cahani, filmski producent i profesor na Prishtina University, Fakultet umjetnosti i Viktorija Cook, osnivačica studentskog filmskog festivala „Film Forms“, – the University of West England

„Plod“ je podržan za razvoj projekta i za razvoj scenarija na konkursima Filmskog Centra Crne Gore. Do sad je projekat filma Plod prošao međunarodnu radionicu First Films First,koprodukcioni market i pitch Sofia meetings, održanom on line u sklopu najznačajnijeg filmskog festivala u Sofiji, Bugarska i International Project Discovery Forum u Los Anđelesu. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.