Odbojka

Prvi meč sa Gruzijom 3. juna u Podgorici

Konačni cilj plasman na EP: Crnogorske odbojkašice počele pripreme za Srebrnu ligu

Crnogorske odbojkašice u Herceg Novom treniraju za izazove u kvalifikacijama za Srebrnu ligu.

Konačni cilj plasman na EP: Crnogorske odbojkašice počele pripreme za Srebrnu ligu Foto: OSCG
Portal AnalitikaIzvor

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije, Milorad Krunić, okupio je crnogorski ženski nacionalni tim u Herceg Novom, u bazi kluba sa kojim je dominirao ove sezone u crnogorskim okvirima. 

Kako su saopštili iz Odbojkaškog saveza Crne Gore, trinaest djevojaka bilo je na prvom treningu, a Nikoleta Perović, Dijana Vuković, Katarina Budrak i Danijela Džaković će se po završetku klupskih obaveza priključiti saigračicama i treninzima u SC „Igalo“. U toj dvorani nacionalni tim bi trebalo da zaključi kvalifikacije za CEV Srebrnu ligu. 

Kazali su da se prvi mečevi igraju na Farskim Ostrvima i u Portugalu, krajem maja.

Učešće u CEV Srebrnoj ligi prvi je korak ka podizanju nivoa ženske odbojke u Crnoj Gori, a konačni cilj je plasman na Evropsko prvenstvo.

„U 'prvoj turi' je došlo 13 cura, očekujemo još četiri, kojima nisu završila još uvijek nacionalna prvenstva u kojima igraju. Nadamo se da će ova Evropska liga biti jedan djelić našeg puta ka uspjehu, a taj uspjeh bio bi plasman na Evropsko prvenstvo u nekom od narednih ciklusa. Samo učešće u Evropskoj ligi je zamišljeno kao prilika da ekipa zajedno stasava i raste, da nemamo prazna ljeta, odnosno da imamo stalna okupljanja i da probamo da kroz njih stalno podižemo kvalitet za jedan dio procenata, da bismo se u narednom ciklusu, ili dva domogli našeg cilja, a to je plasman na Evropsko prvenstvo“, kazao je Krunić.

U sklopu priprema, selekciju očekuju test dueli sa Bosnom i Hercegovinom, čiji će termini odigravanja biti naknadno određeni.

Prvi meč u Crnoj Gori je sa Gruzijom, 3. juna u Podgorici, a revanš na strani crnogorske odbojkašice očekuje sedam dana kasnije. 

Saopštili su da će Crna Gora biti domaćin Portugalu 14. juna, a Farskim Ostrvima 16. juna u SC “Igalo” u Herceg Novom.

Portal Analitika