Turizam

Crnogorska turistička ponuda predstavljena u Kini

Izvor

Na konferenciji za novinare, koju su zajedno imale Nacionalna turistička organizacija i Turistička organizacija Srbije, o turističkoj ponudi naše zemlje su govorili Ljiljana Tošković, ambasadorka Crne Gore u Kini i Emil Kukalj, menadžer u NTO.

Turistička berza COTTM ove godine je okupila više od 250 izlagača iz preko 60 zemalja, a organizatori očekuju da će je podsjetiti više od 3.000 specijalizovanih kupaca samo iz Kine, i izuzetnu pažnju medijskih kuća.

18ntoKina je jedno od najvećih emitivnih tržišta, što otvara velike mogućnosti za Crnu Goru, ali predstavlja i značajne izazove.

- Za uspjeh na ovom specifičnom tržištu potrebno je strpljenje, poštovanje karakteristične poslovne etike, kao i kontinuirani rad i unaprjeđenje poslovnih odnosa među partnerima - naglasila je Tošković.

Emil Kukalj je prisutne novinare i turoperatore detaljnije upoznao sa turističkom ponudom Crne Gore i njenim karakteristikama. Pored osnovnih informacija o dostupnosti ove, za Kinu, daleke i egzotične destinacije, veliko intereovanje je vladalo za most na Đurđevića Tari, o kome govori partizanski film „Most“, koji se i dalje prikazuje u tamošnjim bioskopima.

Pored NTO, na zajedničkom štandu u Kini su TO Srbije, agencija Adria DMC iz Budve, Hotel „Riviera“ iz Petrovca, turističke organizacije Bara i Budve, i turistička agencija „Globe Metropolitan“ iz Beograda.

Portal Analitika