Održava se u Tirani od 19. do 25. novembra

Crnogorska MMA reprezentacija na Svjetskom prvenstvu po drugi put ove godine

Crnogorska MMA reprezentacija takmičiće se na Svjetskom prvenstvu po drugi put ove godine.

Crnogorska MMA reprezentacija na Svjetskom prvenstvu po drugi put ove godine Foto: MMA Savez
Portal AnalitikaIzvor

Svjetsko prvenstvo u MMA će se održati u Tirani od 19. do 25. novembra gdje će borci crnogorske MMA reprezentacije: Luka Radulović, Mensur Kijamet i Predrag Peđa Božović imati priliku da ponovo pokažu svoje borilačke vještine.

Naši reprezentativci će se boriti u Olympic Parku, savremenom sportskom kompleksu u Tirani, opremljenom po posljednjim standardima MMA sporta.

Na Svjetskom prvenstvu održanom u februaru u Beogradu, u Štark Areni, reprezentativci Luka i Predrag su u svojim kategorijama (junior do 77kg i senior do 93kg) već postigli odličan rezultat i stigli do četvrtfinala među konkurencijom od 600 takmičara iz 62 države.

„Nakon velikog svjetskog uspjeha naših boraca u jednom od najvećih i najboljih prvenstava do sad, održanog u Beogradu, očekujemo visok plasman u Tirani. Pogotovo jer su u proteklom periodu imali značajan broj kampova i mečeva, sa sve boljim protivnicima, i time dobili priliku da unaprijede svoje vještine i tehniku. Takođe, pripreme su protekle bez povreda i u dobrom raspoloženju, tako da odlaze na Svjetsko prvenstvo puni samopouzdanja i želje za osvajanjem novih titula”, navodi selektor reprezentacije Alen Džankić.

„Već se drugi put po redu pojavljujemo na svjetskoj MMA sceni, što smo postigli uz veliku želju, vještinu i trud. Ovi rezultati nisu samo za nas značajni, već na ovaj način trasiramo put budućim generacijama boraca ka globalnim MMA rang listama i stvaramo mogućnost da se naša zemlja u tim krugovima prepozna kao lider. Takođe, nadamo se da će uspjeh i rezultat naše reprezentcije biti prepoznat i podržan sa strane adekvatnih državnih institucije”, poručuje predsjednik MMA Saveza Crne Gore, Miloš Kaluđerović.

MMA (engl. Mixed Martial Arts) predstavlja skup izuzetno kompleksnih borilačkih vještina koji je već dugi niz godina globalno popularan i među najgledanijim borilačkim sportovima.

Nedavni ulazak Crne Gore u Međunarodnu MMA federaciju (IMMAF) uspjeh je od državanog značaja i otvara vrata za dalji razvoj ovog sporta unutar granica i pozicioniranje naše reprezentacije u svjetskim MMA krugovima.

Portal Analitika