Društvo

Crnogorci u Albaniji proslavili Dan Svetog Vladimira Dukljanskog

Udruženje Crnogoraca u Albaniji juče je, zajedno sa Maticom crnogorskom i Upravom za dijasporu, organizovalo proslavu Dana Svetog Vladimira Dukljanskog u toj državi.

Crnogorci u Albaniji proslavili Dan Svetog Vladimira Dukljanskog Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

Događaj je, već tradicionalno, održan u mjestu Šijon kod Elbasana, a upriličena je i izložba Matice crnogorske "Kult Svetog Vladimira Dukljanskog", sa fotografijama fresaka i ikona Svetog Vladimira sakupljenih u Crnoj Gori, Albaniji, Makedoniji, Bugarskoj, Grčkoj i Svetoj Gori.

Nakon liturgije, mitropolit Elbasana, Špata i Libražda (Albanska pravoslavna crkva) Andon Merdani organizovao je poseban prijem za predstavnike crnogorske ambasade u Albaniji, delegaciju Matice crnogorske i Uprave za Saradnju sa dijasporom i iseljeništvom, kao i predstavnike crnogorske manjine u Albaniji.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
D Durmitor_neregistrovani
05.06.2023. 10:43

Svaka čast Crnogorcima u Albaniji. Svaka čast i državi Albaniji što dozvoljava i omogućuje Crnogorcima da svoj praznik slobodno i nesmetano organizuju

1
0