Politika

Crna Gora usklađena sa restriktivnim mjerama EU zbog Irana

Crna Gora uskladila se danas sa novom odlukom Savjeta EU o restriktivnim mjerama protiv određenih osoba i entiteta zbog situacije u Iranu.

Crna Gora usklađena sa restriktivnim mjerama EU zbog Irana Foto: Foto: UGC
RTCGIzvor

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj saopštio je danas da je Savjet EU 14. novembra usvojio Odluku (CFSP) 2022/22341 kojom je izmijenjena lista lica i subjekata koji podležu restriktivnim mjerama.

Sve zemlje kandidati za članstvo u EU na Zapadnom Balkanu, osim Srbije – Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Albanija, kao i Ukrajina i Moldavija, uskladile su sa odlukom Savjeta EU.

Uskladile su se i zemlje EFTA Island, Lihtenštajn i Norveška i članice Evropskog ekonomskog prostora.

"Te zemlje će obezbijediti da njihove nacionalne politike budu u skladu sa odlukama Savjeta a EU prima na znanje tu posvećenost i pozdravlja je", dodao je Borelj u saopštenju.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.