Abiznis

Crna Gora u EBRD-u ima ozbiljnog partnera i investitora

Izvor

Predsjednik Lukšić informisao je članove borda direktora o dostignućima crnogorske Vlade na planu oporavka ekonomije, stabilizacije javnih finansija, te sprovođenja strukturnih reformi, kao i planovima za ravnomjerniji razvoj države.

Predsjednik je izrazio uvjerenje da je Crna Gora u prethodnom periodu preduzela odgovorne, ali i teške odluke, u cilju obnavljanja ekonomskog rasta, diverzifikacija ekonomije, te privlačenja stranih investicija. Donijeli smo veliki broj zakona i mjera, a sa druge strane nismo posegnuli za povećanjem direktnih poreza i PDV-a čime smo sačuvali konkurentnost ekonomije -istakao je Lukšić.

Paralelno sa ovim procesima, posvećeni smo ispunjavanju obaveza iz evropske i  evro-atlantske agende. Ohrabreni smo porukama sa samita u Čikagu, a vjerujemo da nas napredak u svim kriterijumima Evropske komisije preporučije za otvaranje pregovora sa EU - istakao je Lukšić.

Predstavnici borda EBRD-a zahvali su se predsjedniku na uspješnoj saradnji naglašavajući da  Crna Gora u EBRD-u ima ozbiljnog partnera i investitora.

Na sastanku je razgovarno o nastavku saradnje, te partnerskim projektima, kao i o oblastima za proširenje saradnje, prije svega, energetici, poljoprivredi, turizmu i industriji.

Predsjednik Vlade Lukšić i ministar Katnić zahvalili su se za dosadašnjoj saradnji i podrški u oblastima rehabilitacije željezničke infrastrukture, modernizacije aerodroma,vodonsnadbijevanja i odvođenja otpadnih voda i drugo,navodi se u saopštenju,

Portal Analitika