Društvo

Poruka Ambasade NR Kine

Crna Gora ima snažne potencijale za razvoj zimskih sportova

Crna Gora ima snažne potencijale za razvoj zimskih sportova, a mnogi crnogorski sportisti postigli su odlične rezultate na međunarodnim zimskim događajima, saopšteno jeu Ambasadi NR Kine u Podgorici.

Crna Gora ima snažne potencijale za razvoj zimskih sportova Foto: Foto: Pixabay
Mina Izvor

Iz ambasade su naveli da će se Zimske olimpijske igre i paraolimpijske igre održati od 4. do 20. februara naredne godine u Pekingu, Yanqingu i Zhangjiakou.

“Peking će postati prvi grad u istoriji koji će biti domaćin i Ljetnjih i Zimskih olimpijskih igara”, navodi se u saopštenju.

Kina se, kako su kazali, drži olimpijskog koncepta „zelenog, zajedničkog, otvorenog i čistog“, a taj novi razvojni koncept prolazi kroz čitav proces priprema za Zimske olimpijske igre u Pekingu.

“Crna Gora ima snažne potencijale za razvoj zimskih sportova. Mnogi crnogorski sportisti postigli su odlične rezultate na međunarodnim zimskim događajima", naveli su iz Kineske ambasade.

Oni su kazali da se raduju što će veći broj crnogorskih sportista imati priliku da učestvuje na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, u potpunosti demonstrirajući svoj talenat i postižući izvanredne rezultate.

Portal Analitika