Društvo

CPC: Kadija žrtva u događaju na Njegušima

Izvor

Kadija je, prema medijskim navodima, izbacio iz svog restorana Veselinku Rajković iz Podgorice i njeno petoro maloljetne djece, kao i monahinju Mitropolije crnogorsko-primorske, jer kako je kazao, ne podnosi Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu SPC. Inspekcija je Kadiji, koji je negirao te optužbe, zapečatila objekte.

Mihailo je poručio da najnoviju aferu koju je, kako je rekao, režirala SPC u Crnoj Gori protiv Kadije, karakteriše tradicionalna i klasična zamjena teza.

»Jer je ovaj crnogorski rodoljub žrtva, a Srpska crkva počinilac još jednog nepočinstva. I ovaj put SPC je proizvela skandal, a svoje žrtve, Crnogorce, proglašava za fašiste«, naveo je Mihailo u reagovanju dostavljenom agenciji MINA.

Kadija je, kako je rekao mitropolit CPC, u tom nemilom događaju žrtva. »Jer mu je napadnut njegov crnogorski nacionalni identitet, dostojanstvo i sloboda kao dio opštih i univerzalnih ljudskih prava i sloboda«.

»Zemlja je onog ko je radi, a riba onoga ko je iz vode vadi, veli Isus Hristos. Zbore to i druge religije. Svi to zbore, samo ne oni koji na zemlji crnogorskoj i u Kadijinom domu, odnosno ugostiteljskom objektu umjesto Njeguša, vide i žele Šabac, mjesto Budve Leskovac na moru, odnosno Kaštel Lastve, Petrovac na Mlavi, a Cetinju namijeniti Pećku patrijaršiju«, kaže se u reagovanju.

Prema riječima Mihaila, dosadašnji epilog tog incidenta glasi »inspekcijski organi su došli da kontrolišu i kazne Kadiju, a stalno zaobilaze nezakonit rad, misiju i poslovanju SPC u Crnoj Gori kao inspiratoru ovog događaja i poznatom akteru i sudioniku strogo kažnjivih krivičnih radnji i djela počinjenih na crnogorskom državnom tlu«.

»Stiglo se tako do apsurda da je veća krivica jednog odbrambenog patriote u odbrani svog nacionalnog dostojanstva od ovih nezakonitih radnji i nepočinstava SPC u Crnoj Gori. Takođe i do apsurda, da je veći krivac crnogorski patriota nego svi anticrnogorski argati upregnuti na rušenje Crne Gore«, rekao je Mihailo.

Oni su, dodaje on, provokatorski došli da uče Crnogorce gostoprimstvu kojima su bezbroj puta poručili da ne postoje.

»CPC poručuje diskriminatorima Crne Gore i Crnogoraca – kritikujte uzročnike i izazivače kao Srpsku crkvu i njene satelite, a ne posljedice njenog rušilačkog djelovanja u njene žrtve! I upamtite – odbrana crnogorskog nacionalnog dostojanstva i slobode nije mržnja«, zaključio je Mihailo.

Portal Analitika