Društvo

Državna sekretarka u Ministarstvu zdravlja saopštila da KCCG najveće opterećenje trpi u Internoj klinici

Ćorić: Klinički centri u Kotoru i Beranama za dvije do pet godina

Državna sekretarka u Ministarstvu zdravlja, Slađana Ćorić, saopštila je da se kliničko-bolnički centri u Kotoru i Beranama mogu očekivati za dvije do pet godina. Ona je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) kazala da će od kadrovske politike i broja ljekara zavisiti u kom će se pogledu razvijati te zdravstvene ustanove.

Ćorić: Klinički centri u Kotoru i Beranama za dvije do pet godina Foto: RTCG
RTCGIzvor

Ćorić je istakla da Klinički centar Crne Gore (KCCG) najveće opterećenje trpi u Internoj klinici, naročito kardiologiji i radiologiji. Naglasila je da ta ustanova daje podršku edukaciji kadra.

Loši uslovi rada, kako je kazala, natjerali su u prethodnom periodu ljekare sa sjevera da dolaze u Podgoricu.

"Transformacijom opštih bolnica u kliničko-bolničke centre nadam se da se to više neće dešavati", kazala je Ćorić za TVCG.

Predsjednik Sindikata zdravstva Crne Gore, Vladimir Pavićević, istakao je da je u ovom trenutku prioritet izgradnja novog kliničkog centra u Podgorici, koji će u svakom trenutku imati sve specijalnosti.

"Opšte bolnice moraju da rade na infrastrukturi i osposobljavnju kadra. U Podgorici je potrebna izgradnja kliničkog centra sa svim tercijalnim klinikama, a moraće se regulisati i transport hitno ugroženih pacijenata", kazao je Pavićević u Jutarnjem programu.

Ocijenio je da novi Klinički centar u glavnom gradu mora imati makar 18 operacionih sala. Sada, kako kaže, imamo šest sa dvije pomoćne i dvije operacione sale na Očnoj klinici.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
B Bubamara_neregistrovani
08.05.2023. 08:50

"Ona je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) kazala da će od kadrovske politike i broja ljekara zavisiti u kom će se pogledu razvijati te zdravstvene ustanove." Bolje potvrde da je ova odluka defektne Vlade samo predizborni marketing, nije moglo doći. Kada ovo govori državna sekretarka u Ministarstvu zdravlja, onda je sve jasno. Zamislite ozbiljnost Vlade jedne države, koja će navodno izgraditi (otvoriti) dva klinička centra, ali ne zna što će se u njima liječiti. Nešto slično, kao izgradnja hidroelektrane, ali koja nikada nije proradila, jer nije bilo vode. Ovo je još ozbiljniji skandal od trajekata. I tamo su raskinuli ugovor, bez obezbijeđenih trajekata. Ova Vlada je stvarno smiješna i tragična, istovremeno.

1
0