Kultura

CNP na Priština internacionalnom pozorišnom festivalu: “Bladi Mun” u Teatru Faruk Begolli

Osim predstave iz Crne Gore, publika je u prilici da pogleda i produkcije sa Kosova, iz Njemačke, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Albanije i BiH

CNP na Priština internacionalnom pozorišnom festivalu: “Bladi Mun” u Teatru Faruk Begolli Foto: cnp
Portal AnalitikaIzvor

Predstava “Bladi Mun”, prema tekstu i u režiji Ane Đorđević, biće izvedena u okviru takmičarske selekcije VIII Priština internacionalnog pozorišnog festivala u nedjelju, 26. maja u Teatru “Faruk Begolli” s početkom u 19h.

Uloge tumače: Sanja Vujisić, Nikola Perišić, Kristina Obradović, Aleksandar Gavranić, Filip Đuretić, Maša Božović, Stevan Vuković i Branka Otašević.

Kako navode iz CNP- a, VIII Priština internacionalni pozorišni festival otvoren je 20. maja izvođenjem predstave “Jedan je Muhammad Ali” Narodnog pozorišta iz Sarajeva, dok je osim iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore publika u prilici da pogleda i predstave sa Kosova, iz Njemačke, Sjeverne Makedonije, Hrvatske i Albanije.

Kako dodaju, festival će biti završen 26. maja, dok će glavni, medijski i studentski žiri dodijeliti nagrade za najbolju predstavu, režiju, glumca/glumicu i sporednu ulogu.

Portal Analitika