Kultura

Biće izvedena u četvrtak na Velikoj sceni

CNP gostuje u Srbiji: „Šćeri moja“ Ane Vukotić u Narodnom pozorištu u Beogradu

Pored činjenice da se i nakon osam godina za predstavu uvijek traži karta više, o njenom kvalitetu svjedoče i brojne nagrade

CNP gostuje u Srbiji: „Šćeri moja“ Ane Vukotić u Narodnom pozorištu u Beogradu Foto: cnp
Portal AnalitikaIzvor

Predstava Crnogorskog narodnog pozorišta „Šćeri moja“, Maje Todorović u režiji Ane Vukotić biće izvedena u četvrtak u Narodnom pozorištu u Beogradu u 19:30h na Velikoj sceni.

Kako navode iz CNP-a, drama “Šćeri moja” Maje Todorović nagrađena je kao najbolja na konkursu Crnogorskog narodnog pozorišta za savremeni domaći dramski tekst, a premijerno je izvedena 17. maja 2016. godine na Velikoj sceni u režiji Ane Vukotić. 

Kako dodaju, scenograf je Aleksandar Vukotić, kostimograf Leo Kulaš, asistentkinja kostimografa Lina Leković, Aleksandar Radunović Popaj je uradio muziku, Sonja Vukićević je koreograf predstave, Balša Poček je saradnik na dramaturgiji a izvršna producentkinja predstave je Nela Otašević. 

Glumačku ekipu predstave čine: Vanja Jovićević, Mirko Vlahović, Varja Đukić, Slavko Kalezić, Dušan Kovačević, Goran Vujović, Stevan Radusinović, Slobodan Marunović, Danilo Čelebić, Zoran Vujović i Mišo Obradović.

Pored činjenice da se i nakon osam godina, za predstavu “Šćeri moja” uvijek traži karta više, o njenom kvalitetu svjedoče i brojne nagrade:Nagrada festivala Purgatorije (2016) za najbolju mušku ulogu Mirku Vlahoviću; Nagrade CNP za 2016. godinu – Velika nagrada Mirku Vlahoviću, Godišnja nagrada Ani Vukotić; Nagrade Festivala glumca, Nikšić 2016, – Grand prix za najbolju mušku ulogu Mirku Vlahoviću, Grand prix za najbolju žensku ulogu Vanji Jovićević i Grand prix za najbolju epizodnu ulogu Slavku Kaleziću; Nagrade JPF, Užice 2016, – “Ardalion” za najbolju mladu glumicu i Nagrada Politike “Avdo Mujčinović” Vanji Jovićević.

Portal Analitika