Društvo

Osudili skrnavljenje državne zastave u Bijelom Polju

CKM: Pronaći počinioce pokušaja poniženja Crne Gore

Crnogorska kulturna mreža (CKM) najoštrije je osudila skrnavljenje državne zastave u Bijelom Polju i pozvala policiju da u što kraćem roku pronađe i procesuira počinioce ovog, kako su naveli, vandalskog čina koji narušava ugled države.

CKM: Pronaći počinioce pokušaja poniženja Crne Gore Foto: CKM
Portal AnalitikaIzvor

„Sa žaljenjem moramo konstatovati da je ovo još jedna u nizu ružnih slika o odnosu prema državnim simbolima koja se Crnoj Gori šalje iz Bijelog Polja. Ovaj vandalski čin je pokazatelj da huligani misle da skrnavljenjem državne zastave mogu prkositi Crnoj Gori. Učestalo skrnavljenje državnih simbola je pokazatelj da, nažalost, ni nakon 15 godina nije sazrela svijest kod dijela građana koji su bliski prosrpskim opozicionim partijama o odnosu prema svojoj matičnoj državi“, navodi se u saopštenju CKM-a.

Ovim gestom, kako su naveli iz CKM-a, njegovi počinioci žele da se dodvore novoj skupštinskoj većini koja, prema njihovim riječima, „podržava skrnavljenje crnogorske zastave koju, kako su i sami kazali, ne podržavaju“.

„Ovaj vandalski čin je jasna poruka da se Crna Gora želi vratiti pod kišobran velikosrpskog nacionalizma i pod trobojnu zastavu iz 1918.godine. Sigurni smo da ovaj pokušaj poniženja države kod većinskog dijela građana Crne Gore i Bijelog Polja neće proći“, poručuju iz CKM-a.

Portal Analitika