Politika

Cikotić: Dvojno državljanstvo je crvena linija za građansku Crnu Goru

Cilj je da se kroz izmjene prebivališta krene u masovno ostvarivanje biračkog prava onih koji pogoduju Mandiću i Vučiću, kako bi drugi odlučivali o našim sudbinama i kako bi se ušlo u preispitivanje državnog uređenja Crne Gore, istakla je Cikotić. 

Cikotić: Dvojno državljanstvo je crvena linija za građansku Crnu Goru Foto: SDP
Antena MIzvor

Uvođenje dvojnog državljanstva trenutno je najopasnija stvar za građansku Crnu Goru, saopštila je za Antenu M portparolka SDP-a Amina Cikotić.

"Znajući da je primarni cilj Mandića i Kneževića razbijanje građanske Crne Gore, njihov ulazak u Vladu znači baš to, da niko ne misli da ulaze radi bilo čega drugog. Spajić će uraditi sve da ostane na vlasti. Zato je i najavljena rekonstrukcija Vlade u tom pravcu klasična prodaja građanske Crne Gore, nakon koje više ni formalno ne treba praviti razliku između njega i Mandića", kazala je Cikotić.

Cikotić navodi da je uvođenje dvojnog državljanstva crvena linija za građansku Crnu Goru.

"Rekonstrukcija Vlade sa ciljem uvođenja dvojnog državljanstva je crvena linija koju građanska Crna Gora neće preći. Ovdje govorimo o političkom inženjeringu nakon kojeg Crnoj Gori više neće biti potrebni izbori. Cilj je da se kroz izmjene prebivališta krene u masovno ostvarivanje biračkog prava onih koji pogoduju Mandiću i Vučiću, kako bi drugi odlučivali o našim sudbinama i kako bi se ušlo u preispitivanje državnog uređenja Crne Gore", kazala je Ciković. 

Portparolka SDP-a smatra da bi takav scenario vodio Crnu Goru u nestabilnost i masovne proteste.

"Ukoliko bi došlo do toga došlo, vjerujem da bi to izazvalo masovne proteste u Crnoj Gori.

Kao političke partije različitih profilacija možemo da nijesmo u saglasju oko mnogo stvari i politika. Ali kad su ovakve opasnosti po CG u pitanju, svako ko ćuti na ovakvu stvar ili je relativizuje, radi direktno protiv esencijalnih državnih interesa građanske Crne Gore", zaključila je Cikotić.


Portal Analitika