Društvo

Otac maloljetnika iz Nikšića tvrdi da je njegov sin pretučen tokom sinoćnjih nereda

Cicmil: Policajac je udarao mog sina đonom po licu

Nikšićanin Mile Cicmil, otac maloljetnog A. C. (16) tvrdi da je policija pretukla njegovog sina u toku sinoćnjih nereda u gradu pod Trebjesom.

Cicmil: Policajac je udarao mog sina đonom po licu Foto: Pobjeda
PobjedaIzvor

On je tom prilikom, kako Mile kaže, zadobio povrede glave, dok je danas pregledan u nikšićku bolnicu, gdje mu je urađen i skener.

- Moralno i odgovorno tvrdim da je dijete ne pretučeno, to je previše blaga riječ, nemam riječi da mogu objasniti da uopšte postoji takav um, nešto u ljudskom stvorenju, može nanijeti takve povrede i na takav način maloljetnom djetetu. Dijete je trenutno na ljekarskim pregledima sa majkom u nikšićkom Domu zdravlja, i u Boga se nadam da će biti dobar rezultat. Od povrede koja se manifestuje sa udarom u glavu, bojim se da nema nekih viših posledica - kazao je Cicmil.

U trenutku kada se incident desio, Mile nije bio sa svojim sinom, dok je policija, prema njegovim riječima, A.C. sustigla u Njegoševoj ulici u blizini Trga Slobode.

- On je bio okrenut licem ka tome koji ga je udario. Udarao ga je cipelom, odnosno đonom u lice. Zadobio je više povreda, a kasnije je priveden. Ima povrede po tijelu na više mjesta, uboje, povredu čeone kosi, povrede u kosi, podliv gornja usnica. U trenutku kada se to desilo bio sam sa prijateljima na Trgu Slobode, i čuo zvuk šok bombe, suzavaca. Onda vidio kao u filmu, vozilo sa rotacionim svijetlima, raspoređuju se ljudi krupnije građe, kreću prema nama.. Uhvatio me jedan od njih za lijevu ruku, jer mi je desna povrijeđena i kazao da se udaljimo, mi smo se pomakli - dodaje Cicmil.

Nakon toga je pokušao da dođe u kontakt sa sinom, a ubrzo je dobio informaciju da je priveden u CB Nikšić.

- Živim preko puta Centra bezbjednosti, i kad su mi javili da je dijete tamo, bilo je olakšanje, znači živ je, iako nijednom roditelju nije prijatno da čuje da mu se dijete nalazi na tom mjestu. Ničije dijete na svijetu ne smije da se progoni sa takvom mržnjom - kazao je Cicmil i izrazio nadu da će se počinilac naći.

Kako je rekao, ukoliko počinilac dođe i prizna da je udario njegovog sina - oprostiće, ali ako se to ne desi, porodica će podnijeti krivičnu prijavu.

- U suštini razmišljam o zdravlju dijeteta, ali ako bi se desilo da dođe taj čovjek, i kazao: “Ja sam uradio to tvom djetetu, oprosti mi'', kao hrišćanin, oprostiću mu, u suprotnom, podnijeću tužbu - zaključio je Cicmil.

Portal Analitika