Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Vlahović: Ni Marković, ni Novović, ni njihovi medijski saslužitelji neće nikoga uplašiti, mogu samo osnažiti miran građanski otpor

Vlahović: Ni Marković, ni Novović, ni njihovi medijski saslužitelji neće nikoga uplašiti, mogu samo osnažiti miran građanski otpor

“Ako se Markoviću i Novoviću ne sviđaju ocjene o radu crnogorskog pravosuđa iskazane na transparentima mirnog i dostojanstvenog skupa građana, neka pročitaju ocjenu Stejt Departmenta o efikasnosti njihove borbe protiv kriminala i korupcije”

Vlahović: Ni Marković, ni Novović, ni njihovi medijski saslužitelji neće nikoga uplašiti, mogu samo osnažiti miran građanski otpor Foto: Hugo Fernandez
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik CHO Miodrag Vlahović uputio je našoj redakciji jutros reakciju povodom teksta objavljenog na portalu Vijesti “VDT će tražiti da Tužilački savjet razmotri pokušaje uticaja na SDT: Žrtve osvete ili pomagači mafije?”. Kako navodi, reagovanje je napisao "njegov prijatelj" ali, pošto, kako pojašnjava, "ni on ne bi umio bolje", pridružuje se napisanom.

Regovanje prenosimo integralno:

“Neviđena zamjena teza.Po nalazima crnogorskog pravosuđa, čovjeku koji štrajkuje glađu već osmi dan, a prije toga je imao plućnu emboliju, nijesu ugroženi zdravlje i život.

Naprotiv, Katnić je ugrozio Tužilastvo strajkom gladju i podrskom potpisima preko hiljadu i četiri stotine gradjana!

Ako se Markoviću i Novoviću ne sviđaju ocjene o radu crnogorskog pravosuđa iskazane na transparentima mirnog i dostojanstvenog skupa građana, neka pročitaju ocjenu Stejt Departmenta o efikasnosti njihove borbe protiv kriminala i korupcije.

(FOTO/VIDEO) "Na kojem frontu poginu pravda": Građani protestovali ispred SDT, tražili da se Katnić brani sa slobode
23
(FOTO/VIDEO) "Na kojem frontu poginu pravda": Građani…
22.04.2024 13:00

Po žalosnoj logici Markovića i Novovića oni osjećaju veću opasnost od dostojanstvenog i legitimnog građanskog protesta, nego od otvorenog pritiska na Tužilaštvo i sudove od strane krvožednih političara i koncerna Vijesti, uz čiju su pomoć izveli puzajući državni udar hapseći sve one koji su učestvovali u procesuiranju pokusaja državnog terorizma.

Stav pravosudnih čelnika da su oni, a ne Katnic koji je zdravstveno ozbiljno ugrozeni ima za cilj da se Katniću OMOGUĆI suicid, gradjani koji su ga podrzali zaplaše, a oni pilatovski operu ruke od svega.

To je samo moguće u zemlji u kojoj iz zatvora jednu opštinu vodi čovjek procesuiran za šverc droge, a u čiju korist predsjednik Skupstine CG vrši javni pritisak na pravosuđe da ga oslobode. Da ne pominjemo Savnik, Andrijevicu, Javni servis i RUP ciji je celnik, kako prenose mediji, za vise miliona ostetio taj kolektiv. U tim slucajevima na Markovica i Novovica nema nikakvog pritiska, pa se i ne mijesaju u svoj posao.

I da se razumijemo, ni CHO, ni građani koji su protestvovali nemaju namjeru da izvine nikoga od dokazivanja krivice kako se to priviđa Markoviću i Novoviću, nego da čovjek kome se stavljaju na teret teške optužbe uz sumnje da su politički indukovane dobije šansu da se brani pod uslovima koji ne ugrožavaju njegovo zdravlje.

P. S. Ni Marković, ni Novović, ni njihovi medijski saslužitelji neće nikoga uplašiti. Mogu samo osnažiti miran i civilizovan građanski otpor hibridnom ratu koji se vodi protiv Crne Gore.

Portal Analitika