Društvo

U posljednje dvije godine 39 prijetnji ili napada na novinare i imovinu medija

CGO: Prijetnje novinarima i medijima ne smiju biti nova normalnost

Povodom 2. novembra – Međunarodnog dana borbe protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima Centar za građansko obrazovanje CGO poziva nadležne institucije da intenziviraju napore u razrješavanju i procesuiranju prijetnji i napada na novinare, te da ovo pitanje stave na vrh svojih prioriteta.

CGO: Prijetnje novinarima i medijima ne smiju biti nova normalnost Foto: CGO
Portal AnalitikaIzvor

“U posljednje dvije godine, CGO je zabilježio 39 prijetnji ili napada na novinare i imovinu medija. Ovo je duboko zabrinjavajuće, a posebno za društvo koje je do sada moralo mnogo više da uradi u pravcu kreiranja povoljnog okruženja za medijski pluralizam i slobodu izražavanja. Prijetnje novinarima i medijima ne smiju biti nova normalnost, a odgovornost je Vlada i nadležnih institucija, kao i političkih lidera, da umjesto olakog etiketiranja pomognu borbu za otvorenije i pravednije građansko društvo, a samim tim i jačanje medijskih sloboda”, navodi CGO na Tviteru.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.