Društvo

CGO: Poruka nulte tolerancije prema nasilju mora biti poslata

Napad na stan dvoje LGBTIQ aktivista, i posebno na aktivistkinju Hanu Konatar, Centar za građansko obrazovenje, kao, kako kažu, prijatelj LGBTIQ osoba snažno osuđuje, ali i ukazuje da svjedočimo nazadovanju u već teškom procesu izgradnje kulture ljudskih prava.

CGO: Poruka nulte tolerancije prema nasilju mora biti poslata Foto: CGO
Portal AnalitikaIzvor

Podsjećamo, stan u kojem žive aktivisti LGBTIQ zajednice Nikola Ilić i Hana Konatar napadnut je 28. septembra, kada je nepoznati napadač čekićem slomio ulazna vrata.

"Zabrinjavajuća je netrpeljivost i mržnja prema LGBTIQ osobama koja stoji i iza ovog napada. Stoga je veoma važno što su Hana i Nikola ovaj napad prijavili. Pozivamo nadležne organe da efikasno procesuiraju ovo nedjelo i pošalju jasnu poruku nulte tolerancije prema nasilju", zaključuju iz CGO. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.