Politika

Pozivaju Zenovića i PES da odustanu od ovog nauma

CGO o najavi da će Zenović biti nosilac liste PES: Partijski ili državni interes?

Povodom medijskih navoda da će Predrag Zenović, glavni pregovarač CG sa EU, nositi izbornu listu Pokreta Evropa sad na lokalnim izborima u Budvi u maju ove godine, a uoči sjednice Glavnog odbora PES, CGO poziva i Zenovića i PES da državni interes stave ispred partijskog i partikularnog i da odustanu od ovog nauma.

CGO o najavi da će Zenović biti nosilac liste PES: Partijski ili državni interes? Foto: CGO
Portal AnalitikaIzvor

„Crna Gora se nalazi u krucijalno važnoj fazi trke ka EU, kada joj se nenadno, i bez zasluga iz Crne Gore, otvaraju velike šanse, što zahtijeve apsolutnu posvećenost svih u institucijama, a primarno pregovaračke strukture. U izazovnim okolnosti koje živimo, staviti ovakav cilj iza partijskog bilo bi krajnje neozbiljno, neodgovorno i štetno“, navode iz CGO.

Vjeruju, kako dodaju, da to ne bi doprinijelo ni dobroj percepciji glavnog pregovarača u najširoj javnosti, koja bi upravo sada morala da ga vidi kao iznadpartijsku ličnost sposobnu da, svojom nepristrasnošću, mobiliše najrazličite aktere da doprinesu ovom procesu.

„Jasno je da se ne mogu istovremeno voditi lokalni izbori i kvalitetno raditi na koordinaciji institucija u dostizanju IBAR. Već svjedočimo da prečesto parlamentarna većina zloupotrebljava #IBAR u svojim promotivnim, ali i kontroverznim, aktivnostima, a ovo bi osnažilo uvjerenje da je više EU i državama članicama stalo da CG dobije IBAR nego vlastima u CG“, zaključuju. 

Portal Analitika