Politika

CGO: Ministarstvo pravde ne zna koga potražuje od drugih država

Centar za građansko obrazovanje se obratio Ministarstvu pravde zahtjevom za slobodan pristup informacijama, tražeći podatke o tome da li i koja lica Crne Gora trenutno potražuje od Republike Srbije radi vođenja krivičnog postupka u Crnoj Gori, odnosno izvršenja pravosnažne sudske presude, saopšteno je iz ove NVO. 

CGO: Ministarstvo pravde ne zna koga potražuje od drugih država Foto: CGO
Portal AnalitikaIzvor

Ministarstvo pravde je, navode, odbilo pristup traženim informacijama, navodeći u svom rješenju da su na osnovu uvida u službene evidencije utvrdili da ne posjeduju dokument/a koja sadrže tražene podatke, odnosno da bi to predstavljalo sačinjavanje nove informacije.

"Ministarstvo pravde je nadležno ministarstvo za međunarodnu pravnu pomoć u krivičnim i građanskim stvarima i ekstradiciju. Stoga, CGO izražava zabrinutost da ovaj organ nema evidenciju zahtjeva za izručenje prema drugim državama, iako je javnost upoznata da je takvih zahtjeva bilo", navode u saopštenju. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.