Politika

CGO: AZLP da saopšti kod kojeg predsjedničkog kandidata još nijesu izvršili nadzor

Nakon niza urgencija, Centar za građansko obrazovanje primio je obavještenje od Agencije za zaštitu ličnih podataka u kojem se navodi da su inspekcijski nadzori izvršeni kod šest od sedam podnosilaca kandidatura za održane predsjedničke izbore.

CGO: AZLP da saopšti kod kojeg predsjedničkog kandidata još nijesu izvršili nadzor Foto: Centar za građansko obrazovanje
Portal AnalitikaIzvor

Razlog inicijalnog obraćanja CGO bilo je utvrđivanje zakonitosti postupka prikupljanja potpisa podrške.

"U obavještenju se navodi i da je dio subjekata nadzora, među kojima su Ujedinjena Crna Gora, Socijaldemokratska partija Crne Gore i Demokratska Crna Gora, do sada potpisao i Agenciji vratio tri zapisnika", poručili su oni.

Po prijemu ostalih zapisnika, kako dodaju, i oni će biti proslijeđeni CGO-u.

"No, nije poznato ko je subjekat kod kojeg nadzor još uvijek nije izvršen, niti su dati razlozi za ovo kašnjenje, zbog čega pozivamo AZLP da javno saopšti ime ovog subjekta i razloge odlaganja, posebno jer se u toku prikupljanje potpisa za parlamentarne izbore", dodali su oni.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.