Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Cetinjski osnovnci učili o nastanku i radu Crnevog krsta; Drecun: Ima mjesta za empatiju i humanost

Cetinjski osnovnci učili o nastanku i radu Crnevog krsta; Drecun: Ima mjesta za empatiju i humanost

Obilježavajući Nedjelju Crvenog krsta 08 - 15. maj, među brojnim aktivnostima koje imaju za cilj da promovišu najvažnije djelatnosti ove humanitarne organizacije, Crveni krst Cetinje upriličio je i čas istorije za učenike VI I VII razreda Osnovne škole “Njegoš”.

Cetinjski osnovnci učili o nastanku i radu Crnevog krsta; Drecun: Ima mjesta za empatiju i humanost Foto: Crveni krst Cetinje
Portal AnalitikaIzvor

"Profesor istorije Dragoljub Mrdak i autorka izložbe “Crveni krst 1875 – 1945” Nataša Špadijer oživjeli su priču o nastanku i radu Crvenog krsta u Crnoj Gori a djeca su bila u prilici da razgledaju brojne dokumente i fotografije koji čine stalnu postavku izložbe u Crvenom krstu Cetinje", navodu se u saopštenju cetinjskog Crvenog krsta. 

U saradnji sa cetinjskim školama, nastojaće, dodaju, da čas istorije u Crvenom krstu postane redovna aktivnost i da što više djece i mladih upoznaju sa djelovanjem te organizacije i njenim doprinos crnogorkom društvu.

Volonteri Crvenog krsta su kroz druženje nakon časa, nastojali su, kako je saopšteno, da odgovore na sva pitanja učenika a sudeći po interesovanju koje su pokazali, priča o humanosti i vrijednostima koje promoviše Crveni krst oduševila je naše buduće volontere.

„Brojnim aktivnostima nastojimo da probudimo interesovanje, naročito djece i mladih, za vrijednosti koje promoviše Crveni krst i sudeći po broju mladih koji nam se priključuju, izgleda da uspijevamo u misiji da ih zainteresujemo za volonterizam i sve ono što on podrazumijeva. Posebno nas raduje što će se mladi volonteri bezrezervno odazivaju svakoj aktivnosti koju sprovodimo, na uštrb svog slobodnog vremena, duženje i svih ostalih interesovanja koja imaju. U vremenu u kojem živimo, „takmičeći“ se sa svim modernim tehnologijama, izgleda da ipak ima mjesta za empatiju i humanost i da imamo na koga da računamo kad je humanitarni rad u pitanju", kazao je sekretar Crvenog krsta Cetinje, Božidar P. Drecun.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.