Crna hronika

"Pripadnici kriminalnih grupa"

Cetinje: Uhapšene tri osobe zbog ubistva u pokušaju

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala u saradnji sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti „Centar”, uz snažnu podršku taktičkih jedinica Sektora policije posebne namjene, su u ranim jutarnjim satima izvršili pretresanje objekata koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantna lica na sedam lokacija na teritoriji Cetinja.

Cetinje: Uhapšene tri osobe zbog ubistva u pokušaju Foto: Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Planirana i sinhronizovana akcija rezultirala je, kako su kazali iz Uprave policije, lišenjem slobode tri lica i podnošenjem krivičnih prijava protiv tri lica.

"Službenici Sektora za borbu protiv kriminala i Regionalnog centra bezbjednosti „Centar” su, na osnovu operativno taktičkih mjera i radnji u saradnji sa FC Danilovgrad, a u koordinaciji sa Višim postupajućim državnim tužiocem u Podgorici tokom sveobuhvatne policijsko – tužilačke istrage rasvijetlili teško krivično djelo, nakon čega je jutros uslijedilo hapšenje članova kriminalnih grupa", kazali su iz UP.

Akcija je uslijedila, kako su kazali, na realizaciji lišenja slobode osumnjičenih lica i rasvjetljavanje krivičnog djela ubistvo u pokušaju koje je izvršeno 13. septembra 2023. godine, postavljanjem improvizovane eksplozivne naprave velike razorne moći pod vozilo „Tojota Rav 4“, vlasništvo lica G.S. sa Cetinja.

"Osnovano se sumnja, kako je krivičnom prijavom predstavljeno Višem državnom tužiocu, da su lica B.P. (1989), V.V. (1995) i V.V (1995) izvršili KD iz člana 143 KZ CG u vezi clana 20 KZ CG – ubistvo u pokušaju u sticanju sa KD i člana 403 stav 2 KZ CG – nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopštili su oni.

Sva tri osumnjičena lica će, navode iz UP, uz krivične prijave biti sprovedeni na dalju nadležnost Višem državnom tužiocu u Podgorici.

"Dva osumnjičena se u evidencijama policije vode kao operativno interesantna lica bliska jednoj kriminalnoj grupi, dok je jedno lice visokorangirani član kriminalne grupe", kazali su oni.

Portal Analitika