Društvo

"Radovi na prvoj fazi privode se kraju"

Cetinje: Počela izgradnja prihvatilišta za napuštene životinje

Prijestonica Cetinje započela je radove na izgradnji prihvatilišta za napuštene životinje u industrijskoj zoni Zagrablje.

Cetinje: Počela izgradnja prihvatilišta za napuštene životinje Foto: Služba gradonačelnika Cetinje
Portal AnalitikaIzvor

Radovi će, kako su kazali iz Službe gradonačelnika Cetinje, se izvoditi u tri faze: pripremni radovi, uređenje terena i izrada i postavljanje montažnih kućica.

“Radovi na prvoj fazi privode se kraju, a očekuje se početak druge faze koja obuhvata uređenje terena, izgradnju puta kroz prihvatilište, betonske i montažno-bravarske radove, kao i izgradnju vodovoda i kanalizacione mreže”, kazali su oni.

Izgradnja prihvatilišta je jedan od, kako su saopštili, značajnih projekata Prijestonice koji će na kvalitetan i efikasan način ponuditi rješenje za problem napuštenih životinja, prvenstveno napuštenih pasa, a građanima omogućiti veću sigurnost u gradu.

“Novo prihvatilište, koje će imati 25 kućica, biće mjesto na kojem će se životinje adekvatno zbrinjavati i dobiti odgovarajuću njegu, nakon čega će ih biti moguće i udomiti, što je naš krajnji cilj, jer prihvatilišta predstavljaju nužno, ali ne i trajno rješenje”, kazali su oni.

Podsjetimo, u junu ove godine završena je izgradnja pristupnog puta za prihvatilište koja je obuhvatala probijanje puta, pripremne i građevinske radove, radove na hidrotehničkim instalacijama, ugradnju javne rasvjete, TK kablovske instalacije, atmosferske odvode, vodovod i izgradnju pješačkih staza.

Portal Analitika