Politika

Đurašković tvrdi da je gradska vlast stabilna

Cetinje: Nikčević i Popivoda istupili iz odborničkog kluba "SDP i građani"

Dvanaestu sjednicu Skupštine prijestonice Cetinje obilježila je odluka odbornika Ivana Popivode i Draška Nikčevića koji su odlučili da u narednom periodu nastupaju kao samostalni odbornici. Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković, tvrdi i da pored odluke dva odbornika gradska vlast ostaje stabilna.

Cetinje: Nikčević i Popivoda istupili iz odborničkog kluba "SDP i građani" Foto: Cetinjski list
Cetinjski listIzvor

Razloge za napuštanje odborničkog kluba „SDP i građani“, Popivoda u izjavi za Radio Cetinje objašnjava time da su „vrijednosti i principi, zbog kojih sam se priključio izbornoj listi SDP i građani-Svim srcem za Cetinje i zbog kojih sam podržao i podržavao ovu i na ovakav način formiranu vlast, već neko vrijeme relativizuju, zanemaruju i gotovo gube, a kako je pređena i crvena linija ličnog, a i političkog dostojanstva, ova i ovako formirana vlast nema niti može imati više moju podršku. Odborničku funkciju ću nastaviti da obavljam kao nezavisni odbornik“.

“Mišljenja sam da je ova i ovako formirana vlast dostigla svoj maksimum i zenit još prije šest – sedam mjeseci i da nakon toga ima tendenciju regresije i dekadencije, samim tim smatram da je najispravnije i najpoštenije da se mandat vrati građanima i da se ide na nove izbore”, kazao je Popivoda.

Na početku zasijedanja Popivoda je kazao da neće glasati za predložena imenovanja direktora Vodovoda, Sportskog centra, na imenovanje zamjenika gradonačelnika. Jedino će podržati imenovanje direktorke novoformiranog Centra za kulturu.

“Ukoliko neko vjeruje da gradska vlast nema adekvatnu podršku može u svakom trenutku inicirati pitanje povjerenja ali sam uvjeren da je podrška stabilna i da su odbornicima na prvom mjestu rezultati ove vlasti pa tek onda politika”, kazao je Radio Cetinju gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković.

Na pitanje Radio Cetinja da li odluka dva odbornika sa liste „SDP i građani“ može dovesti do krize lokalne vlasti i eventualnih izbora Đurašković je kazao da je „gradska vlast stabilna, započinju brojni novi projekti. Čeka nas izazovan investiocioni kraj godine i posebno značajni projekti u narednoj godini poput početka gradnje nove sportske dvorane, početak rekonstrukcije parkova, raspisivanje tendera za hotel Lokanda i tako redom.“

On je kolegama Popivodi i Nikčeviću poželio „sve najbolje u budućem političkom radu, duboko poštujući pravo na različita misljenja.“

Portal Analitika

Komentari (6)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
b buto_neregistrovani
28.09.2023. 15:28

što bi sa MANASTIROM vratiste li ga ķao svojinu grada CETINJE što je rašković davno obeća ili je svojina još okupatorske srbijanske crkve....

19
1
M Mina_neregistrovani
28.09.2023. 13:32

Eeeee Bujo, Bujo, mnogo si muke učinio. Poslije izbora na Cetinju, i tvoje mutljavine, sve nam je krenulo niz brdo. A Cetinje nam je u to vrijeme bilo jak vjetar u leđa. Tvoji kompleski sve su urušili.

48
2
c cetinje_belveder_neregistrovani
28.09.2023. 13:10

bujo prosuo si 10000 crnogorskih glasova na izbore svi te napustaju jer kako se prica ne pitas se ti ..

53
5
M Montenegrini_neregistrovani
28.09.2023. 13:51

@cetinje_belveder_neregistrovani Ne da ne pita nego sluša sve što mu se reče, koji su interesi u pitanju isplivace! Polakote.... Bitno je da narod osim kadifica vidi mnogo dalje!!

31
3
V Vrs_neregistrovani
28.09.2023. 13:09

A sto ste mislili da su sdp stari novi leberali demonkrate i cetnici urasi novi osloboditelji cetinja ka ovi na drzavnom nivou litijasi

47
3
c crnag_neregistrovani
28.09.2023. 12:57

dps da je pametan sad da trazi nove izbore. i kad ih sve pospreme na izbore da se ne uzdizu i ne inate vise nego da zovnu sdp u vlast. ali pitanje je je li dps pametan posebno cetinjski.

45
6