Društvo

Cetinje: Krivična prijava protiv M.P. zbog sumnje za ubistvo u pokušaju

Izvor

Naime, policija je došla do sumnje, da su A.K. i S.M., 20. avgusta 2012. godine, došli do kuće M.P. u naselju Humci- opština Cetinje, nakon čega je, došlo do verbalnog konflikta između S.M. i M.P., a potom i do fizičkog kontaka, kojom prilikom su, kako se sumnja, S.M. i A.K., zadali udarce M.P., zatvorenim šakama i aluminijskom šipkom, nakon čega je, sumnja se, M.P. uzeo iz kuće kuhinjski nož i uputio se u pravcu A.K. i S.M. koji su počeli da se udaljuju.

Dalje, M.P. je, kako se sumnja, sustigavši A.K., zadao mu dva udarca nožem u predjelu leđa, na šta su A.K. i S.M., sumnja se, uzvratili bacanjem kamenica u pravcu M.P., koji se potom vratio u kuću, dok su se S.M. i A.K., sumnja se, udaljili sa lica mjesta, vozilom- vlasništvo M.P., koje se nalazilo ispred kuće sa ključem u bravi upravljača.

Nakon pomenutog događaja, A.K. je zatražio ljekarsku pomoć u Jedinici za hitnu medicinsku pomoć u Cetinju, a potom mu je i na Odjeljenju hirurgije u cetinjskoj bolnici „Danilo I“ ukazana ljekarska pomoć, gdje su mu konstatovane povrede u vidu dvije površinske ubodne rane u predjelu leđa, odakle je potom pušten na kućno liječenje.

Kod M.P., koji je takođe zatražio ljekarsku pomoć, konstatovane su lakše tjelesne povrede, u vidu hematoma i oguljotina u predjelu glave i tijela.

Policija je o događaju obavijestila nadležno državno tužilaštvo i izvršila uviđaj, kojom prilikom su izuzeti tragovi sa lica mjesta, koji će biti poslati na vještačenje u Forenzički centar.

Policija je, nakon privođenja u službene prostorije Ispostave Cetinje, prikupila obavještenja od M.P., A.K. i S.M, na okolnosti događaja.

J.Đ.

Portal Analitika