Abiznis

Centralna banka Crne Gore postala član Mreže za ozelenjavanje finansijskog sistema

Centralna banka Crne Gore postala je član Mreže za ozelenjavanje finansijskog sistema (NGFS – Network for Greening the Financial System).

Centralna banka Crne Gore postala član Mreže za ozelenjavanje finansijskog sistema Foto: Google Maps
Portal AnalitikaIzvor

Mreža za ozelenjavanje finansijskog sistema je međunarodna organizacija čiji su članovi centralne banke razvijenih zemalja i zemalja u razvoju, a u njenom radu, u svojstvu posmatrača, učestvuju i ključne supervizorske institucije na globalnom nivou - Međunarodni monetarni fond, Svjetska banka, Banka za međunarodna poravnanja i dr.

"Učlanjenjem u ovu grupaciju i prethodnim usvajanjem Politike u vezi sa izazovima klimatskih promjena, Centralna banka Crne Gore potvrđuje odlučnost da vodi politiku usmjerenu na snaženje otpornosti finansijskog sistema na izazove klimatskih promjena. Kroz članstvo u ovoj grupaciji i komunikaciju i saradnju sa međunarodnim partnerima, Centralna banka će razmjenjivati iskustva i najbolje prakse u oblastiupravljanja klimatskim rizicima u finansijskom sistemu i mobilisanju kapitala za zelena i niskokarbonska ulaganja, što će doprinijeti bržoj tranziciji ka održivoj i zelenijoj ekonomiji", zaključili su iz CBCG u saopštenju.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.