Crna hronika

Naloženo izuzimanje snimaka za nadzornih kamera u slučaju incidenta sa novinarom TV Vijesti

Čeka se cjelokupni video zapis

Advokati Edina Dizdarevića (18) i Nermina Omerovića (21), osumnjičenih za napad na novinara TV Vijesti Seada Sadikovića, kazali su juče Pobjedi da je sud prihvatio izuzimanje snimaka sa nadzornih video-kamera i da je gledanje video zapisa ključni momenat koji se čeka nakon saslušavanja svjedoka.

Čeka se cjelokupni video zapis Foto: pa
PobjedaIzvor

U Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju juče je saslušana većina očevidaca događaja, a saslušanje još dva svjedoka biće obavljeno danas. Izuzete video snimke sa nadzornih kamera potrebno je da fizički obradi komunikacioni centar, potvrdila je tužiteljka Danijela Đuković advokatima okrivljenih.

Advokat osumnjičenog Omerovića, Kemal Čindrak kazao je Pobjedi da konkretnih novih stvari na jučerašnjem saslušanju nije bilo, podsjećajući da je Sadiković prvog dana vršio prepoznavanje lica koja su zadržana i nije ih prepoznao, a čak je, prema riječima advokata, tvrdio da to nijesu oni.

''Kod ovih vrsta krivičnih djela bitno je ko je napadač, a ko je napadnuto lice. Suština stvari je nešto što ni Sadiković ne opovrgava. On govori da je čuo psovku, ali on prvi ostvaruje kontakt. To su stvari koje se potvrđuju i daljnim tokom, odnosno jučerašnjim iskazima svjedoka. Glavna stvar koju čekamo je cjelokupni video zapis'' kazao je Čindrak.

Advokat tvrdi da je napad izvršio Sadiković i dodaje da je suština da se odgledaju izuzeti snimci i „da se puste ta djeca na slobodu“.

''On je taj koji trči za automobilom desetak metara i ostvaruje prvi kontakt. To je potvrdio i glavni svjedok koji je trčao za njim u pokušaju da spriječi dalji incident, a to je rekao i sam Sadiković'' zaključuje Čindrak.

Advokat osumnjičenog Dizdarevića, Luka Brajković za Pobjedu je kazao da Tužilaštvo vodi normalan postupak, te da teško može doći do prekvalifikacije djela niti da je iko dodatno optužen.

''Sadiković pominje u svojoj izjavi da je bilo više ljudi. Naknadno, kad se pregledaju snimci sa video kamera, eventualno može doći do toga da još neko bude okrivljen'' kazao je Brajković.

Incident

Merien Đukić, koja se nalazila sa optuženima u automobilu, juče je za Gradski radio kazala da je iznenađena medijskom interpretacijom događaja. Ona je objasnila da su se automobili kretali u mirnoj koloni i tako došli do centra grada.

''Sa obje strane ulice se nalazila grupa građana koja je provocirajući nas skandirala susjednoj državi Srbiji i podizala tri prsta. U jednom momentu je pred automobil izletjela nepoznata osoba, a kasnije se ispostavilo da je to Sead Sadiković'' rekla je ona.

Đukić je kazala da je Sadiković došao do suvozačeve strane i počeo da provocira upućujući salvu uvreda. Prema njenim riječima, oni su nastavili da se kreću mirno kako bi izbjegli incident.

''Ta osoba je stigla do automobile, provukla ruke kroz prozor i otela zastavu'' rekla je ona. Navodi da je u međuvremenu nastala gužva i komešanje, te da je ona ostala u kolima.

Sadiković je ranije za Pobjedu rekao da je iz automobila koji je prolazio pored njega čuo najogavnije psovke na svoj račun.

 

Sadiković na uvrede uzvratio otimanjem zastave, pa pretučen Sadiković na uvrede uzvratio otimanjem zastave, pa pretučen Sadiković na uvrede uzvratio otimanjem zastave, pa pretučen Sadiković na uvrede uzvratio otimanjem zastave, pa pretučen
45
Sadiković na uvrede uzvratio otimanjem zastave, pa pretučen
22.03.2021 07:01
Martinović: Napad na Sadikovića nije napad na novinara Martinović: Napad na Sadikovića nije napad na novinara Martinović: Napad na Sadikovića nije napad na novinara Martinović: Napad na Sadikovića nije napad na novinara
13
Martinović: Napad na Sadikovića nije napad na novinara
22.03.2021 13:35

 

Portal Analitika