Region

Čedomir Jovanović bio na Kosovu i razgovarao sa Kurtijem: Znamo se 30 godina, uvjeren sam da više neće biti prolivanja krvi

Lider Liberalno-demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović bio je na Kosovu, a tamošnji mediji prenose kako se sastao sa premijerom te države Aljbinom Kurtijem.

Čedomir Jovanović bio na Kosovu i razgovarao sa Kurtijem: Znamo se 30 godina, uvjeren sam da više neće biti prolivanja krvi Foto: Screenshot
Portal AnalitikaIzvor

To je potrvdio i sam Jovanović na društvenim mrežama.

"Kurtija poznajem 30 godina, svašta smo prošli u životu i on i ja. I nakon ovih razgovora i ja vjerujem da je krv prolivena u Banjskoj posljednja krv koja se proliva u sukobu srpskog i albanskog naroda na Kosovu", kazao je on. 

On je iskazao nadu "da su kosti koje su ostale tamo i životi koji su izgubljeni posljednja cijena koja se plaća za istorijski nesporazum dva naroda".

"Stradamo 100 godina i u tome smo isti“, rekao je Jovanović.

Mora se, dodao je, reći istina o Kosovu.

"I mora se krenuti drugim putem. Svi znate da sam ja tu istinu davno rekao, prije više od 20 godina i zbog toga sam žigosan kao izdajnik. Danas mnogo više ljudi razumije da sam uradio ono što sam morao, zato što volim svoj narod i što znam da ne mogu voljeti i željeti dobro Srbima, a da nemam snagu da volim i kosovske Albance i pokušam da ih razumijem", istakao je Jovanović.

Jovanović će učestvovati na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji, pod sloganom "Mora drugačije".

Portal Analitika