CEDIS

Za kupovinu instrumenata za hirurgiju kičme: CEDIS donirao sredstva bolnici u Risnu

Donacija Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) dodijeljena je danas JZU Specijalnoj bolnici za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju “Vaso Ćuković“ u Risnu, čime je još jednom, kako je saopšteno iz CEDIS-a potvrđena društveno odgovorna orijentacija kompanije.

Za kupovinu instrumenata za hirurgiju kičme: CEDIS donirao sredstva bolnici u Risnu Foto: cedis
Portal AnalitikaIzvor

Ugovor o donaciji su potpisali Vladimir Čađenović, direktor Crnogorskog elektrodistributivnuog Sistema i doktor Vlado Popović, direktor Specijalne bolnice za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju “Vaso Ćuković“.

CEDIS je za ovu donaciju izdvojio više od osam hiljada eura kako bi podržao bolnicu pri kupovini neophodnih instrumenata za hirurgiju kičme, a koja je i sama izgrađena zahvaljujući donaciji jednog od najvećih dobročinitelja sa naših prostora, Vasa Ćukovića, čije i nosi ime.

„Zadovoljstvo nam je što smo u prilici da pomognemo ovu značajnu zdravstvenu instituciju, koja je od samog svog nastanka prepoznatljiva po stručnosti i kvalitetu svojih usluga kako kod nas, tako i u širem regionu. Ponosan sam na činjenicu da CEDIS, kao društveno odgovorna kompanija, pažljivo osluškuje potrebe zajednice, pa samim tim stoji uz one, kojima je podrška najpotrebnija, a na korist cijelog društva. Bilo bi mi drago da sve društveno odgovorne kompanije slijede naš primjer, te na taj način, pored primarnog - ulaganja u zdravstvo, čuvaju sjećanje na veike dobrotvore, kakav je i bio Vaso Ćuković. Vjerujem da će kupovina instrumenata za hirurgiju kičme olakšati posao ljekara i medicinskog osoblja, a bolničku uslugu učiniti još kvalitetnijom“, istakao je izvršni direktor CEDIS-a, Vladimir Čađenović.

Kako kaže, Crnogorski elektrodistributivni sistem planira da i u narednom periodu nastavi sa ovakvom vrstom projekata i iskreno se nadam da je ovo samo početak jedne uspješne saradnje.

„Prije svega želim da se u svoje lično ime i ime cjelokupnog osoblja naše bolnice zahvalim CEDIS-u na ovoj donacji. Pored brojnih aktivnosti koje sprovodimo na osavremenjavanju bolnice, usljed limitiranih finansijskih sredstava, nijesmo u mogućnosti vršiti nabavku neophodne opreme, zbog čega smo se ovog puta obratili CEDIS-u. Prepoznajući naše potrebe, kao i potrebe mnogobrojnih zdravstvenih institucija, CEDIS je prepoznat kao jedna od najznačajnih kompanija u zemlji, koja u kontinuitetu pruža podršku zdravstvenom sistemu Crne Gore. Nabavkom ove neophodne medicinske opreme, a zahvaljujući donciji CEDIS-a, JZU Specijalna bolnica za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju „Vaso Ćuković“ još više će osavremeniti pristup liječenju i stvoriti uslove i ambijent kakav dolikuje njenom renomeu i kakav zaslužuju korisnici svih naših usluga“, rekao je dr direktor JZU Specijalna bolnica za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju „Vaso Ćuković“, Vlado Popović.

Crnogorski elektrodistributivni sistem već punih šest godina kroz svoje projekte iz različitih oblasti pomaže unaprjeđenju zajednice, tako da je ova donacija samo jedna u nizu za koju su izdvojena finansijska sredstva. 

„Napominjemo da je CEDIS samo od početka ove godine zdravstveni sistem podržao sa preko 40 hiljada eura. Pored ove bolnice, podrška je pružena Domu zdravlja Glavnog grada, Asocijaciji za preventivnu pedijatriju Crne Gore, Kliničkom centru Crne Gore...“, zaključili su iz CEDIS-a. 

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
m milica_neregistrovani
02.06.2023. 12:14

O kako ste jadni, bolnici Risan 8000 eura, a crkvi Srbije 1800000 eura, e baš ste "odgovorni". More....Pozdrav za divnog Dr Vlada Popovića.

0
0