Abiznis

"Turski investitori su sve više zainteresovani za ulaganje u Crnu Goru"

CBCG: Istanbulska berza spremna da pomogne snažnijem razvoju crnogorskog tržišta kapitala

„Prepoznajući potencijal za snažniji razvoj tržišta kapitala, Istanbulska berza, kao trenutno najveći akcionar Montenegroberze sa pravom upravljanja, želi da pomogne Crnoj Gori na tom putu“, istakao je Güzhan Gülay, pomoćnik generalnog direktora Istanbulske berze na sastanku sa guvernerom CBCG, Radojem Žugićem. 

CBCG: Istanbulska berza spremna da pomogne snažnijem razvoju crnogorskog tržišta kapitala Foto: cbcg
Portal AnalitikaIzvor

Kako je kazao, u tom pravcu, spremni su da, kroz transfer znanja, iskustava i tehnologija, pomognu Montenegroberzi i razvoju crnogorskog tržišta kapitala.

Iz CBCG su saopštili da su se sagovornici saglasili u ocjeni da Turska i Crna Gora imaju veoma dobre sveukupne odnose i ekonomsku saradnju koja je u usponu. 

„Turski investitori su sve više zainteresovani za ulaganje u Crnu Goru, što potvrđuju i podaci o stranim direktnim investicijama iz ove zemlje. Prema preliminarnim podacima, ukupan priliv stranih direktnih investicija iz Turske u 2022. godini iznosio je 78 miliona eura“, navode iz CBCG.

Guverner Žugić upoznao je sagovornike sa stanjem u bankarskom sektoru i aktivnostima koje CBCG sprovodi u pravcu snaženja finansijske stabilnosti. 

Sagovornici su izrazili očekivanje da će saradnja dviju zemalja u narednom periodu biti dodatno unaprijeđena i dogovorili nastavak komunikacije.

Sastanku je prisustvovao i Erdal Karaömeroğlusavjetnik za trgovinske odnose pri Ambasadi Republike Turske u Crnoj Gori.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.