Politika

Čauši: Oštro osuđujemo svaki vid nasilja i pozivamo institucije da svoj posao rade odgovorno

U Crnoj Gori, nasilje ne jenjava. Svakog dana osvane nova vijest koja prenosi da se neki vid nasilja dogodio. Nažalost, u Crnoj Gori koja je zemlja svih vjera i nacija desilo se da su dječaci iz Sarajeva fizički napadnuti na nacionalnoj osnovi. Nakon toga, iz Ulcinja stižu nemili snimci koji svjedoče počinjenom brutalnom fizičkom nasilju. I kao da to nije dosta, sinoć stiže vijest iz Bijelog Polja da se sumnjiči suprug za nanošenje teških povreda svojoj supruzi zbog kojih je ona završila u Kliničkom centru Crne Gore. Opravdanje za ovakvo nešto ne postoji, kazao je generalni sekretar Foruma mladih SDP-a, Edon Čauši. 

Čauši: Oštro osuđujemo svaki vid nasilja i pozivamo institucije da svoj posao rade odgovorno Foto: SDP
Portal AnalitikaIzvor

Kako navodi, nasilje nad ženama u Crnoj Gori predstavlja ozbiljan problem koji zahtijeva hitno i odlučno djelovanje.

"Svaka žena ima pravo na siguran i bezbjedan život, bez straha od nasilja i uznemiravanja. Prema podacima Instituta za javno zdravlje, u Crnoj Gori se svakog dana prijavi bar jedan slučaj nasilja nad ženama, dok je u proteklih nekoliko godina bilo nekoliko tragičnih slučajeva femicida", kaže Čauši. 

Kao društvo, dodaje, moramo preduzeti sve potrebne korake da bismo zaštitili sve od nasilja.

"To uključuje jačanje institucija i zakona koji štite žrtve nasilja, kao i pružanje podrške žrtvama u smislu sigurnog skloništa i pravne pomoći. Takođe, važno je da svi mi kao pojedinci preuzmemo odgovornost i osudimo bilo kakav oblik nasilja, boreći se tako protiv svakog oblika istog, kako bi se stvorilo društvo u kojem se svi osjećaju sigurno i poštovano. Oštro osuđujemo svaki vid nasilja i pozivamo institucije da svoj posao rade odgovorno i da sa nasilnicimapostupe shodno zakonu, onako kako zaslužuju", zaključuje Čauši. 

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
d dragan_neregistrovani
03.05.2023. 15:21

Svaka cast! Podrska!

1
0