Društvo

Vlada iskazala zahvalnost biznismenu Petrosu Statisu

Bulatović: Oprema je stigla u pravi čas i u najvažnijem trenutku

Oprema je stigla u pravi čas i u najboljem trenutku. U trenutku kada su resursi kojima je Crna Gora raspolagala bila na izmaku. Ova oprema danas vrijedi više nego ikada i može se reći da ona u trenutku suzbijanja epidemije koronavirusa nema vrijednost - poručio je Dragoljub Bulatović, šef kabineta predsjednika Vlade Crne Gore.

Bulatović: Oprema je stigla u pravi čas i u najvažnijem trenutku Foto: gov.me
Izvor

''Upravo je na podgorički aerodrom stigao prvi i dragocjeni kontigent zaštitne medicinske opreme za potrebe crnogorskog zdravstvenog sistema. Oprema je stigla u pravi čas i u najboljem trenutku. U trenutku kada su resursi kojima je Crna Gora raspolagala bila na izmaku. Ova oprema danas vrijedi više nego ikada i može se reći da ona u trenutku suzbijanja epidemije koronavirusa nema vrijednost. Dakle tri i po tone zaštitne opreme, od ovog trenutka značiće sigurnost za crnogorske zdravstvene radnike ali i za pripadnike svih službi koji se ovih dana nalaze na prvoj liniji odbrane od epidemije koronavirusa'', kazao je Bulatović.

Bulatović se u ime Vlade zahvalio Statisu.

''Želio bih da još jednom u ime Vlade zahvalim Petrosu Statisu, koji je na lični poziv premijera Duška Markovića, uz pomoć Mohameda Šajbanija uspio da za kratko vrijeme Crnoj Gori obezbijedi sve ovo što danas vidite. Ovaj kontigent i njegovo prispijeće zapravo je još jedna potvrda da Vlada ima potencijal, sposobnost i odlučnost da od ove opake epidemije zaštiti svakog građanina, svaku porodicu i sve nas zajedno'', kazao je Bulatović.

Portal Analitika