Politika

Bulatović i Knežević: Prilazimo Frontu ako nas prime

Izvor

Predsjednica nikšićkog odbora SNP- a, Vera Bulatović, kazala je da je riječ o najavama njihovih pregovora sa Demokratskim frontom, jer još nijesu završeni pregovori.

"Prilazimo Demokratskom frontu, ako nas prime“, rekla je nakon sjednice Bulatović.

Prema njenim riječima, na večerašnjoj sjednici članovi odbora upoznati su sa aktivnostima pristupanja Demokratskom frontu.

„Dali smo i potpunu podršku Kneževiću u njegovim naporima za pristupanje Demokratskom frontu uz očuvanje svih tradicionalnih postulata programa SNP-a“, kazala je Bulatović.

Ona je istakla da je riječ o nastavku rada revitalizovanog odbora, koji u Nikšiću trenutno ima 50-ak članova, a formiran je zbog smjene predsjednika odbora Svetozara Golubovića.

„Nijesmo još završili revitalizaciju našeg opštinskog odbora, niti su još pristupili svi članovi koji to žele. Ne nailazimo na opstrukcije, već na različita mišljenja, što je normalno i u kući, a ne u partiji“, navela je Bulatović.

I Knežević je potvrdio njene riječi da su prisutne članove SNP-a u Nikšiću upoznali sa aktuelnim političkom situacijom i aktivnostima koje dio SNP-a vodi sa Demokratskim frontom.

„Upoznali smo ih i sa odlukom koja bi trebalo da bude osnova za odlučivanje Demokratskom frontu da li je dio SNP-a za njih prihvatljiv. Očekujem da se pozitivno izjasne, a više informacija trebalo i da imamo u narednih nekoliko dana“, kazao je Knežević.

On je istakao da je izuzetno zadovoljan odzivom članstva u podršci pristupanja Demokratskom frontu.

„Večeras smo u konstruktivnoj atmosferi dogovorili i formiranje mjesnih odbora. Prisustvom sastanku nikšićkog revitalizovanog odbora poslao sam i poruku članstvu SNP-a da ne postoji mjesto u Crnoj Gori gdje nijesam spreman da dođem i branim svoje stavove o potrebi da naša partija bude dio Demokratskog fronta u borbi protiv Đukanovićevog režima“, kazao je Knežević.

On je dodao da pokrenutim aktivnostima nemaju namjeru da formiraju novu partiju, niti napuštaju SNP, već samo poštuju većinsko mišljenje članstva o ulasku u Demokratski front.

„Na ovaj način samo čuvamo izvorne principe SNP-a, boreći se protiv Đukanovićevog režima od 1998. godine do danas. Nikakvog formiranja nove partije neće uslijediti od dijela SNP-a, sa mnom na čelu“, tvrdi Knežević.

Foto: snp.co.me

Portal Analitika