Politika

Knežević i Bulatović objelodanili da pristupaju Frontu

Izvor

"Imajući u vidu činjenicu da je usvajanje zaključaka GO o samostalnom nastupu SNP-a suprotno većinskoj volji članova i simpatizera, ukupnoj opozicionoj javnosti, ali i našim političkim uvjerenjima, donosimo odluku o pokretanju aktivnosti dijela SNP -a za ulazak u DF na ravnopravnim osnovama" navodi se u saopštenju 10 članova GO SNP, dostavljenom Portalu Analitika.


"Ovim činom ne napuštamo partiju u čijem smo formiranju učestvovali, niti formiramo novu stranku, već ćemo isključivo kao članovi SNP -a, predvođeni Milanom Kneževićem, koji uvažavaju većinsko opredjeljenje članstva, sa ostalim članicama DF-a učestvovati u odsudnoj borbi protiv Đukanovićevog režima" dodaje se u saopštenju koje su potpisali Milan Knežević, dr Vera Bulatović i Vladislav Bojović, koji su prije nekoliko dana imali sastanak sa predsjednikom DF Miodragom Lekićem.

Aktivnosti o prostupanju DF započeće odmah u skladu sa izvornim programskim prinicipima SNP i na osnovu Odluke koju je predložio Knežević na prethodnoj sjednici GO 5. avgusta. Saopštenje su potpisali i Predrag Bulatović, Milutin Zoković iz Plava, Jovo Pejović, Zoran Lakušić, Sanja Mihaljević iz podgoričkog dijela SNP, dr Božidar Vujičić iz Budve i sekretar poslaničkog kluba Aleksandar Sekulić.

Uz podsjećanje da oni, ali i još jedan broj članova GO, nije prisustvovao sjednici, u saopš dostavljenomtenju se objašnjava da su se na taj potez odlučili jer je dnevni red sjednice bio koncipiran u pravcu realizacije odluka o samostalnom nastupu SNP –a.

"Time smo iz najbolje namjere željeli da ostavimo mogućnost rukovodstvu SNP -a, da se bez pritiska, neprijatnih situacija i svađa koje slabe našu partiju, deklariše da li zaista želi da učestvuje u objedinjavanju opozicije. Nakon zaključaka donesenih na sjednici GO, dilema ako ih je do danas i bilo, više nema. Dio SNP - a predvođen rukovodstvom je potvrdio odluku o samostalnom nastupu", piše u saopštenju.

Aktivnosti o prostupanju DF, kako se navodi, započeće odmah u skladu sa izvornim programskim prinicipima SNP i na osnovu Odluke koju je predložio Knežević na prethodnoj sjednici GO 5. avgusta.

"Smatramo da je između deklarativne spremnosti vrha SNP-a o koaliciji sa DF, i stvarnih namjera za samostalan nastup, bilo potrebno povući potez koji ni za jedan zarez ne odstupa od programskih principa SNP -a i doprinosi očuvanju naše partije. Taj potez je naša bezkalkulantska spremnost da uđemo u DF, sačuvamo opoziciono ime naše partije, i pokažemo da ne postoji viši interes od interesa rušenja režima. Rukovodstvu i drugom dijelu SNP -a ostavljamo mogućnost da preispitaju svoju odluku o samostalnom nastupu", zaključili su potpisnici.

Portal Analitika