Društvo

Bulajić sa Markovićem: Dati doprinos efikasnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije

Poručili da je saradnja državnih tužilaca i službenika Uprave carina od velike važnosti i kada je riječ o sprečavanju pranja novca i borbi protiv trgovine ljudima

Bulajić sa Markovićem: Dati doprinos efikasnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije Foto: Uprava carina
Portal AnalitikaIzvor

"U cilju ostvarivanja konkretnih rezultata u borbi protiv različitih vidova kriminala i korupcije neophodno je unapređenje saradnje Uprave carina i Državnog tužilaštva", zaključak je sastanka v.d. direktora Uprave carina Vladimira Bulajića i Vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića.

Iz Uprave carina navode da je konstatovana opredjeljenost obje institucije da, u okviru svojih nadležnosti, daju pun doprinos odlučnoj i efikasnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Sagovornici su se saglasili da je saradnja državnih tužilaca i službenika Uprave carina od velike važnosti i kada je riječ o sprečavanju pranja novca i borbi protiv trgovine ljudima", navodi se u saopštenju. 

V.d. direktora Uprave carina i Vrhovni državni tužilac, takođe su, razgovarali o mogućnostima efikasnije razmjene informacija, kao i o drugim modalitetima unapređenja saradnje.


Portal Analitika