Društvo

Bulajić i Terzić: Dogovoreno potpisivanje sporazuma o intenziviranju saradnje UPC i UP

Danas je održan sastanak direktora Uprave prihoda i carina Vladimira Bulajića i v.d. direktora Uprave policije Nikole Terzića.

Bulajić i Terzić: Dogovoreno potpisivanje sporazuma o intenziviranju saradnje UPC i UP Foto: Uprava prihoda i carina Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

"Povod sastanka je bilo zaključivanje sporazuma između Upave prihoda i carina i Uprave policije, a koji će se odnositi na jednobrazno zajedničko djelovanje carinskih i policijskih službenika, kao i poreskih inspektora", navode iz Uprave prihoda i carina. 

Saradanja će se, dodaju, odnositi na korišćenje zajedničkih baza podataka, kao i intenziviranje dosadašnje saradnje i sinhornizovano djelovanje, kojim će se doprinijeti uspješnijem sprovođenju aktivnosti iz nadležnosti ove dvije institucije.

"Dva direktora su se saglasila da je ova inicijatva još jedan korak naprijed u borbi protiv krijumčarenja, kao i krivičnih djela iz oblasti privedenog kriminalieta i pranja novca. Osim toga, na sastanku je bilo riječi i o pružanju asistencije i pomoći u izvršavanju zadataka carinskim službenicima i poreskim inspektorima od strane službenika policije", navode iz Uprave prihoda i carina. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.