Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Bukilić: Podržavamo vas i podržavaćemo vas, a protest organizujemo za državu, njen spas i evropsku budućnost

Savez Asocijacija Crne Gore u Njemačkoj odgovorio građanskim aktivistkinjama s Cetinja

Bukilić: Podržavamo vas i podržavaćemo vas, a protest organizujemo za državu, njen spas i evropsku budućnost

U ime Saveza Asocijacija Crne Gore u Njemačkoj, Miloš Bukilić odgovorio je građanskim aktivistkinjama s Cetinja, koje su tražile da se organizatori protestnog skupa dijaspore predstave i objasne u čije ime i za čiji "račun" planiraju najavljeno okupljanje 28. decembra ispred Skupštine u Podgorici.

Bukilić: Podržavamo vas i podržavaćemo vas, a protest organizujemo za državu, njen spas i evropsku budućnost Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

Reagovanje prenosimo integralno:

Drage građanske aktivistkinje,

Neznanje nikad nije bilo nešto čime se pametan čovjek hvalio, još manje ponosio. Zato me začudilo ovakvo saopštenje. Do danas sam bio siguran da bi svaka cetinjanka, prije rečenog, a još prije napisanog, dobro provjerila svaku riječ. Mada, više ništa nije kao što je bilo. Pa ni riječ. Nego, da se vratim na suštinu.

Pitate se javno ko smo mi? Pa kako narediste, preskočicu lično predstavljanje, jer shvatih da vam ime i prezime ne znače ništa. Nadam se da vam znači "Savez asocijacija Crne Gore u Njemačkoj".

A njegovo značenje je još veće od njegovog naziva jer okuplja udruženja dijaspore iz Crne Gore širom SR Njemačke, najveći broj njih su upravo naši članovi, i sprovodi mnoge značajne aktivnosti, kontinuirano od svog osnivanja. Učestvuje u humanitarnim akcijama, pojedinačnim pomoćima svima koji nam se za istu obrate, sve od sopstvenih sredstava, promoviše vrijednosti države širom Evrope i svijeta, ne samo Njemačke.

Organizatori da objasne u čije ime i za čiji "račun" planiraju najavljeno okupljanje
13
Organizatori da objasne u čije ime i za čiji "račun"…
05.12.2022 20:46

Borio se i bori se za jezik, kulturu, građansku državu, njenu poziciju u društvu elitnih, gdje i pripada. Ne bori se za vlast, mjesto direktora, gradonačelnika ili neku drugu fotelju. U srcu nam je Crna Gora, ne u džepu i ličnim interesima. Na duši su nam suze naših majki kad su nas ispraćale trbuhom za kruhom jer, od ovih koji državu brane od nas, ga nijesmo imali gdje zaraditi u Crnoj Gori.

Nekima od nas su djeca treća ili četvrta generacija iseljenika koji se rado vraćaju svojoj državi, dok nečija uz državnu apanažu jedva čekaju da odu iz nje. Ne znam ko su vam dokazane partiote i neću ih prebrojavati. Upoznaću vas da smo jedini registrovani i legitimni Savez u pravnom sistemu SR Njemačke koji okuplja udruženja iseljenika iz Crne Gore i postojimo od 2000. godine. Provjerite od kad postoje ovi čiji su članovi vaši saveznici, "dokazane patriote" i da li ih prepoznaje pravni sistem uređene države kakva je SR Njemačka.

I ako je trebalo nešto da naučimo nakon famoznog 30.08.2020. godine, to je da se držimo zajedno ako mislimo da spasimo državu. Ako nam je cilj da se neko od nas okoristi na bilo koji način, onda je bolje da dignemo ruke od svega. Što se protesta tiče, organizujemo ga za državu. Za njen spas, prosperitet i evropsku buducnost. Ne za pomilovanje krivih niti za pronalaženje novih krivaca, sa bilo koje strane. Ne za fotelje i ne za lične reklame. DA za spas, jer IMA NAS. Kao što nas je bilo svih ovih decenija. Jer da nije, uvažene gospođe, ne bi bilo ni Crne Gore.

Mi smo pokrenuli sve ono sto je donijela svima nama 2006. godine. NE za bilo čiji “račun”, kako navedoste, već za svoju državu i njene interese. Mnogi od nas su bili na protestima. Od Belvedera do skupova "Ima nas". Neki su došli uz pomoć ortopedskih pomagala da se pridruže prvom skupu "IMA NAS", pravo iz Njemačke samo za tu priliku.

Podržavamo vas i podržavaćemo vas. Zato vas prijateljski molim da se suzdržite ovakvog načina komunikacije i ujedinite snage sa nama. Zajedno, usmjereni ka boljitku ove države, do istog je i možemo dovesti. Sve ostalo nije pravi put.

Prijateljski pozdrav od zamjenika predsjednika Saveza asocijacija iz Crne Gore u Njemačkoj, predsjednika FC “Montenegro” Wuppertal i člana Savjeta Vlade Crne Gore za saradnju sa dijasporom.


Portal Analitika

Komentari (15)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
V VilaCrnogorska__neregistrovani
06.12.2022. 17:34

Dobro nam došli braco i sestre! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

18
4
C Cekamo__neregistrovani
06.12.2022. 16:35

Cekamo vas i volimo vas! Da Je Vjecna Crna Gora! ❤️💗❤️💗❤️💗❤️💗❤️💗❤️💗❤️💗❤️💗❤️💗❤️💗❤️❤️💗🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

20
4
s stepskivuk_neregistrovani
06.12.2022. 12:56

,,Onaj koji nije bio daleko od svoje zemlje nezna kako oko žmiri ni kako se srce širi kada neđe u svijetu zavičajni barjak sretne....,, Samo nastavite, vazda dobro došli, puštite lokal- patriote i razumite ih. Boje se podmetačina i svakakvih gadosti, koje im se serviraju svaki dan.. Nema nas mnogo, zato je važno držati se zajedno, zajedno sa svima kojima je ova kamena gruda rodni dom. Pozdrav i svaku sreću.

36
2
N Nency_neregistrovani
06.12.2022. 12:38

ČEMU SAD OVO PREPUCAVANJE?NEPOTREBNO.Može se pogriješiti,važno je da IMA NAS!🇲🇪🇲🇪🇲🇪✊✊✊

46
4
D DraganNK_neregistrovani
06.12.2022. 12:23

Bukilicu,da si patriota prepoznali bi te davno tako da oladi malo,priśedi odmori! Ko mis iz mekina iskaces,ko si bre ti i ta vasa asocijacija tandara mandara,koga ste vi obavjestili za skup da se udruze snage?? Koga,nikog!! Ti si paprikar neki iz vrece Dritana Abazovica,i to paprika sa dna vrece. Śedi dje si jer ni za dje nijesi!!! A CRNA GORA VJECNA JE,SVI NJENI DUSMANI POTONUCE!!!

20
17
S Sistrs_neregistrovani
06.12.2022. 11:03

Mozda sestre Pajovic da odmore malo. Umislile su da su cudo i da se bez njih nista ne moze niti smije. Preskacu iz partije u partiju od ponude do ponude.

30
22
g gaga_neregistrovani
06.12.2022. 10:26

Bicemo svi zajedno g. Bukilicu!

73
5
R Rade_neregistrovani
06.12.2022. 09:31

Ovaj Bukilić je aktivista DPS a sve ostalo je providno glumatanje.

10
53
O Odža_Veilji_neregistrovani
06.12.2022. 09:29

Opet cetinjani ili cetinjanke misle da imaju tapiju i da za sve treba odobrenje od njih ili ?

28
36
C CecaC_neregistrovani
06.12.2022. 11:23

@Odža_Veilji_neregistrovani Vladaju sramni foteljari uz pomoc URA i Demokrata. Sve je interes pojedinca. Draginja, gdje si ?

39
1
L Ljubo_neregistrovani
06.12.2022. 09:28

Aferim.

72
4
D DUKLJA_neregistrovani
06.12.2022. 09:05

DOSADAŠNJI ORGANIZATOR PREDHODNA TRI PROTESTA JE ZVANIČNO BIO FORUM SLBODNIH GRAĐANA "LUČA" NA ČIJEM SE ČELU NALAZI GOSPODIN NEBOJŠA MRVALJEVIĆ.SHODNO TOJ ČINJENICI SMATRAM DA BI ONI TREBALI KONTAKTIRATI ZAINTERESOVANU CRNOGORSKU DIJASPORU PO PITANJU ORGANIZACIJE NAJAVLJENIH PROTESTA.

96
4
Ž Žao_mi_neregistrovani
06.12.2022. 09:02

Ove hrabre žene s Cetinja su mogle s malo više strpljenja, taktičnosti, da nađu odgovor na pitanja koja postavljaju. Žao mi je, ovakva nam je svaka rabota i vrlo moguće da se energija protesta i ovim postupcima polako runi..

86
6
C Cgpg_neregistrovani
06.12.2022. 12:55

@Žao_mi_neregistrovani --- Tačno je tako. Nevjerovatno kako ne umijemo da se udružimo za našu stvar. Izgleda da sujeta pojedinih uništava sve. Tako nam je i ranije bilo zato nam je sve ovako. Kad bi samoimali kednog dobrog otganizatora da sve, ali sve snage patriotske u CG i inostranstvu okupi kako treba mislim da bi se masovnošću svi zapanjili. Ali nažalost kod nas pojedinci od svojeg ega i sujete ne mogu daleko. Tako me isto iznenadilo saopštenje onih gospođa sa Cetinja pa sam pomislio da su samo one mjerodavne da određuju ko je patriota, a ko nije. Izuzetno nepotrebno i neadekvatno momentu saopštenje za javnost.

27
1
P PustahijaMilorad_neregistrovani
06.12.2022. 08:59

Aferim dijasporo! I ne obazirite se na estradno patriotske ispade. Čekamo vas i poštujemo vas.

102
6