Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Bukilić: Podržavamo vas i podržavaćemo vas, a protest organizujemo za državu, njen spas i evropsku budućnost

Savez Asocijacija Crne Gore u Njemačkoj odgovorio građanskim aktivistkinjama s Cetinja

Bukilić: Podržavamo vas i podržavaćemo vas, a protest organizujemo za državu, njen spas i evropsku budućnost

U ime Saveza Asocijacija Crne Gore u Njemačkoj, Miloš Bukilić odgovorio je građanskim aktivistkinjama s Cetinja, koje su tražile da se organizatori protestnog skupa dijaspore predstave i objasne u čije ime i za čiji "račun" planiraju najavljeno okupljanje 28. decembra ispred Skupštine u Podgorici.

Bukilić: Podržavamo vas i podržavaćemo vas, a protest organizujemo za državu, njen spas i evropsku budućnost Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

Reagovanje prenosimo integralno:

Drage građanske aktivistkinje,

Neznanje nikad nije bilo nešto čime se pametan čovjek hvalio, još manje ponosio. Zato me začudilo ovakvo saopštenje. Do danas sam bio siguran da bi svaka cetinjanka, prije rečenog, a još prije napisanog, dobro provjerila svaku riječ. Mada, više ništa nije kao što je bilo. Pa ni riječ. Nego, da se vratim na suštinu.

Pitate se javno ko smo mi? Pa kako narediste, preskočicu lično predstavljanje, jer shvatih da vam ime i prezime ne znače ništa. Nadam se da vam znači "Savez asocijacija Crne Gore u Njemačkoj".

A njegovo značenje je još veće od njegovog naziva jer okuplja udruženja dijaspore iz Crne Gore širom SR Njemačke, najveći broj njih su upravo naši članovi, i sprovodi mnoge značajne aktivnosti, kontinuirano od svog osnivanja. Učestvuje u humanitarnim akcijama, pojedinačnim pomoćima svima koji nam se za istu obrate, sve od sopstvenih sredstava, promoviše vrijednosti države širom Evrope i svijeta, ne samo Njemačke.

Organizatori da objasne u čije ime i za čiji "račun" planiraju najavljeno okupljanje
13
Organizatori da objasne u čije ime i za čiji "račun"…
05.12.2022 20:46

Borio se i bori se za jezik, kulturu, građansku državu, njenu poziciju u društvu elitnih, gdje i pripada. Ne bori se za vlast, mjesto direktora, gradonačelnika ili neku drugu fotelju. U srcu nam je Crna Gora, ne u džepu i ličnim interesima. Na duši su nam suze naših majki kad su nas ispraćale trbuhom za kruhom jer, od ovih koji državu brane od nas, ga nijesmo imali gdje zaraditi u Crnoj Gori.

Nekima od nas su djeca treća ili četvrta generacija iseljenika koji se rado vraćaju svojoj državi, dok nečija uz državnu apanažu jedva čekaju da odu iz nje. Ne znam ko su vam dokazane partiote i neću ih prebrojavati. Upoznaću vas da smo jedini registrovani i legitimni Savez u pravnom sistemu SR Njemačke koji okuplja udruženja iseljenika iz Crne Gore i postojimo od 2000. godine. Provjerite od kad postoje ovi čiji su članovi vaši saveznici, "dokazane patriote" i da li ih prepoznaje pravni sistem uređene države kakva je SR Njemačka.

I ako je trebalo nešto da naučimo nakon famoznog 30.08.2020. godine, to je da se držimo zajedno ako mislimo da spasimo državu. Ako nam je cilj da se neko od nas okoristi na bilo koji način, onda je bolje da dignemo ruke od svega. Što se protesta tiče, organizujemo ga za državu. Za njen spas, prosperitet i evropsku buducnost. Ne za pomilovanje krivih niti za pronalaženje novih krivaca, sa bilo koje strane. Ne za fotelje i ne za lične reklame. DA za spas, jer IMA NAS. Kao što nas je bilo svih ovih decenija. Jer da nije, uvažene gospođe, ne bi bilo ni Crne Gore.

Mi smo pokrenuli sve ono sto je donijela svima nama 2006. godine. NE za bilo čiji “račun”, kako navedoste, već za svoju državu i njene interese. Mnogi od nas su bili na protestima. Od Belvedera do skupova "Ima nas". Neki su došli uz pomoć ortopedskih pomagala da se pridruže prvom skupu "IMA NAS", pravo iz Njemačke samo za tu priliku.

Podržavamo vas i podržavaćemo vas. Zato vas prijateljski molim da se suzdržite ovakvog načina komunikacije i ujedinite snage sa nama. Zajedno, usmjereni ka boljitku ove države, do istog je i možemo dovesti. Sve ostalo nije pravi put.

Prijateljski pozdrav od zamjenika predsjednika Saveza asocijacija iz Crne Gore u Njemačkoj, predsjednika FC “Montenegro” Wuppertal i člana Savjeta Vlade Crne Gore za saradnju sa dijasporom.


Portal Analitika