Društvo

Budva: Osumnjičen da je zapalio vozilo u podzemnoj garaži

Izvor

Krivično djelo je PJ Budva prijavljeno 17. avgusta 2012. godine u popodnevnim časovima.

Policijskim mjerama i radnjama došlo se do sumnje da je pomenuto vozilo, vlasništvo firme „Beocontrol“ iz Beograda, zapaljeno dan ranije u podzemnoj garaži zgrade u budvanskom naselju Rozino.

Utvrđeno je da je tada nepoznato lice iz plastičnog bidona, zapremine pet litara, prolilo tečnost – najvjerovatnije benzin u unutrašnjost vozila, nakon što je prethodno kamenom polomilo zadnje leptir staklo na desnim vratima. To lice je tečnost potom zapalilo i udaljilo se, a dejstvom požara nastala je materijalna šteta u unutrašnjosti vozila.

Policijski službenici su na licu mjesta izvršili uviđaj, kojim su izuzeti predmeti i tragovi i dostavljeni na vještačenje u Forenzičkom centru.

Službenici PJ Budva su, u zajedničkoj aktivnosti sa službenicima Posebne jedinice policije, 20. avgusta 2012. godine, identifikovali i lišili slobode U.I.

O događaju je obaviješten Osnovni državni tužilac u Kotoru, koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Sumnja se da je U.I. krivično djelo počinio na opisani način, izazvajući time opasnost po život i tijelo više lica.

Osumnjičeni U.I. je, istog dana, uz poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave podnesene po nepoznatom počiniocu, sproveden nadležnom tužiocu, koji mu je odredio pritvor, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Portal Analitika