Crna hronika

Budvanin osumnjičen da je Kneževića udarao, prijetio mu i zahijevao od njega 120.000 eura

Policija je nadležnom tužiocu podnijela krivična prijava protiv Milan Kaloštrović (46) iz Budve zbog sumnje da je izvršio krivično djelo samovlašće, tako što je državljaninu Republike Srbije Srđanu Kneževiću (41) u ugostiteljskom objektu u Budvi zadao više udaraca u predjelu glave, prijetio mu oružjem, i zahtijevao od njega da mu preda 120.000 eura.

Budvanin osumnjičen da je Kneževića  udarao, prijetio mu i zahijevao od njega 120.000 eura Foto: Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Po nalogu nadležnog sudije za istragu izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi Milan Kaloštrović kada su pronađena i oduzeta dva startna pištolja i veća količina municije za ovo oružje. Zbog posjedovanja oružja Milanu Kaloštroviću su izdati nalozi za novčanu kaznu u skladu sa Zakonom o oružju.

“Centru bezbjednosti Budva je 25. avgusta od strane službenika Odjeljenja bezbjednosti Tivat proslijeđena prijava koju je podnio S.K. (41) iz Republike Srbije. S.K. je u prijavi naveo da je boravio u jednom ugostiteljskom objektu u Budvi noć ranije i da njegovom stolu prišlo lice M.K. (46) iz Budve koje mu je tom prilikom uputilo poziv za razgovor. M.K. ga je, kako je S.K. naveo u prijavi, odveo u unutrašnjost jednog obližnjeg prodajnog objekta gdje mu je upućivao prijetnje i od njega zahtijevao da mu do ujutru preda novac u iznosu od 120.000 eura. Po navodima iz prijave, M.K. je S.K. zadao više udaraca u predjelu glave”, navedeno je u saopštenju policije.

Nakon tog događaja se vratio u ugostiteljski objekat gdje je nedugo zatim, prema njegovim navodima, došao Milan Kaloštrović sa još nekoliko lica i sjeo za njegov sto, te nastavio da mu prijeti nedozvoljavajući mu da napusti ugostiteljski objekat.

Srđan Knežević je u prijavi naveo i da je Milan Kaloštrović posjedovao oružje kojim mu je prijetio dok su boravili u ugostiteljskom objektu. Po kazivanju Srđana Kneževića lice Milan Kaloštrović je telefonskim putem upućivalo prijetnje i njegovoj supruzi.

Policija je nakon prijave preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti i o svemu obavjestila nadležnog tužioca koji je naložio da se protiv Milana Kaloštrovića podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo samovlašće.

 

Knežević: Sin Ivice Stankovića u prisustvu Boričića i pripadnika UP reketirao srpskog biznismena Knežević: Sin Ivice Stankovića u prisustvu Boričića i pripadnika UP reketirao srpskog biznismena Knežević: Sin Ivice Stankovića u prisustvu Boričića i pripadnika UP reketirao srpskog biznismena Knežević: Sin Ivice Stankovića u prisustvu Boričića i pripadnika UP reketirao srpskog biznismena
2
Knežević: Sin Ivice Stankovića u prisustvu Boričića…
07.10.2020 14:01

 

Izuzeti su i sadržaji video nadzora na dvije lokacije na kojima su se dogodila dva sporna događaja i oni su uz krivičnu prijavu proslijeđeni tužiocu 25. avgusta.

“U odnosu na navode u vezi štićene ličnosti a koji su se pojavili u medijima radi objektivnog informisanja javnosti obavještavamo vas da se ta štićena ličnost u ovom ugostiteljskom objektu zadržala manje od 30 minuta i da je nakon toga otišla u drugi ugostiteljski objekat”, navodi se u saopštenju policije.

U pratnji štićene ličnosti se nalazio samo jedan službenik Uprave policije koji za vrijeme boravka u ovom ugostiteljskom objektu nije zapazio nijednu incidentnu situaciju interesantnu za službu.

Portal Analitika