Rukomet

Neki igrači više ne žele da igraju, duguju im se zarade, naš drugi najjači tim počiva na pukom entuzijazmu rukometaša

Budvani dali sve od sebe uprkos očajnoj situaciji u klubu; Peruničić: Ovo ovako više ne može

Rukometaši Budvanske rivijere večeras nijesu odbranili naslov pobjednika Kupa Crne Gore, iako su se u drugom poluvremenu finala protiv Lovćena (30:28) sjajno vratili u meč i bili u prilici da poravnaju, te da utakmicu uvedu u produžetke.

Budvani dali sve od sebe uprkos očajnoj situaciji u klubu; Peruničić: Ovo ovako više ne može Foto: RSCG
Portal AnalitikaIzvor

Pored toga, Budvani su u nedavno završenom prvenstvu osvojili drugo mjesto, tako da je iza njih uspješna sezona. Ta konstatacija dobija na težini kada se zna u kakvim uslovima klub funkcioniše.

Njihov ključni igrač Đorđo Peruničić nakon večerašnjeg finala otvorio je dušu i kazao kako - ovako više ne može.

Budvansku rivijeru, naime, zbog neisplaćenih plata tužilo je čak 13 igrača. Mnogi, pritom, više ne žele ni da igraju.

Budvani predali trofej: Nakon drame u finišu, Lovćen je osvajač Kupa Crne Gore
2
Budvani predali trofej: Nakon drame u finišu, Lovćen…
21.05.2024 19:33

"Pored toliko problema u klubu smo smogli snage da odigramo dobro polufinale i finale. Vicešampioni smo  i finalisti Kupa, a pored svih problema izaći ovako i završiti sezonu je veliki uspjeh. Na klubu i upravi je da vidi šta će za iduću sezone, jer ovako neće moći da se funkcioniše", kazao je on.

Rukomet je u Crnoj Gori izuzetno popularan sport još od šezdesetih godina prošlog vijeka, kada smo imali prvog prvoligaša u bivšoj Jugoslaviji.

Nakon nezavisnosti, vidjeli smo i koliko možemo na međunarodnoj sceni - i u ženskoj i u muškoj konkurenciji. Otud su i očekivanja navijača porasla.

Ipak, pravo je pitanje na kakvu budućnost uopšte i može računati crnogorski muški rukomet kada druga najjača ekipa u konkurenciji kuburi sa takvim problemima i kada se, po svoj prilici, na tim koji iza sebe ima uspjehe - gotovo niko ne okreće. 

Portal Analitika