Crna hronika

Vozio u alkoholisanom stanju

Budva: Beograđanin odbio analizu krvi, kažnjen 2.000 eura

Dana 01. maja 2023, okrivljeni S.G. (1981) iz Beograda, Republika Srbija u hitnom postupku pred Sudom za prekršaje u Budvi kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 2000 eura, saopšteno je iz ovog suda.

Budva: Beograđanin odbio analizu krvi, kažnjen 2.000 eura Foto: UPCG
Portal AnalitikaIzvor

Navode da je S.G. sankcionisan jer je "istog dana u ranim jutarnjim časovima u prostorijama hitne medicinske pomoći u Budvi, odbio da se podvrgne obaveznoj analizi krvi radi provjere prisustva alkohola u organizmu". 

"Prethodno je u kontroli saobraćaja zaustavljeno vozilo kojim je upravljao - "Jaguar", inostranih registarskih oznaka, nakon čega mu je alkometrom utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,55 g/kg", navodi se u saopštenju Suda za preršaje u Budvi. 

Kako su kazali, sa tako utvrđenom vrijednošću okrivljeni se na zapisniku nije saglasio pa je odveden u zdravstvenu ustanovu, kako bi se podvrgnuo analizi krvi, koju je u krajnjem i odbio. 

"Osim izrečene kazne, koja mu je kao stranom državljaninu odmah naplaćena, izrečena mu je i zabrana upravljanja na teritoriji Crne Gore u maksimalnom trajanju", zaključuje se saopštenju.

Portal Analitika