Fudbal

Epilog prekinutog meča Budućnost- Zeta

Budućnosti pobjeda službenim rezultatom, čeka se Disciplinska komisija

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza registrovala je prekinutu utakmicu devetog kola, između Budućnosti i Zete, službenim rezultatom 3:0 za podgorički tim.

Budućnosti pobjeda službenim rezultatom, čeka se Disciplinska komisija Foto: Portal Analitika
Mina/Portal AnalitikaIzvor

Meč je prekinut u 79. minutu, nakon što su fudbaleri Zete nezadovoljni suđenjem glavnog arbitra Nikole Dabanovića i poslije dobijenog trećeg crvenog kartona, napustili teren.

Budućnost je do prekida vodila 1:0. Isključeni su Vasko Kalezić u 41, Janko Simović u 73. i Srđan Krstović u 80. minutu. Dabanović je naknadno isključio Mijata i Matiju Lambulića.

- U 78. minutu sudija utakmice isključio je iz igre Srđana Krstovića, igrača Zete, zbog udaranja protivničkog igrača laktom u predjelu glave. Nakon isključenja pomenutog igrača došlo je do negodovanja gostujućih igrača. U protestima na sudijsku odluku najviše se isticao Mijat Lambulić, igrač Zete, zbog čega je glavni sudija utakmice i njemu pokazao crveni karton, nakon čega su svi igrači napustili teren i otišlli u svlačionicu.

Službena lica utakmice sačekala su određeno vrijeme, a pošto se igrači FK Zeta nisu vratili na tern glavni sudija je prekinuo utakmicu.

Iz gore navedenog jasno je da je Zeta odgovorna za prekid utakmice zbog povrede člana 52 Pravilnika o fudbalskim takmičenjima FSCG, pa je odlučeno kao u dispozitivu ove odluke.

Komisija za takmičenje proslijedila je predmet Disciplinskoj komisiji FSCG na dalje odlučivanje - saopšteno je iz FSCG.


Portal Analitika