Ostalo

Šah

Budućnost pred osvajanjem titule

Danas je na Cetinju odigrano šesto kolo crnogorske Premijer lige u šahu, šahisti podgoričke Budućnosti trijumfovali su protiv Herceg Novog i nastavili pobjednički niz, pa se nalaze na korak od titule. 

Budućnost pred osvajanjem titule Foto: Foto: Šahovski savez Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Zahvaljujući pobjedama velemajstora Nikole Đukića protiv Dragiše Blagojevića, Mladena Popovića protiv Mašana Bubanje i Darija Alivodića protiv Darka Šukovića, savladali su Herceg Novi, rezultatom 5-3. Pobjedu za Novljane ostvario je Veljko Šćekić protiv Predraga Nikača. Ostale partije su završene remijima.

Branilac titule ekipa Crnogorca je zahvaljujući pobjedom nad ekipom Prosvjete, zadržala je drugo mjesto. Omladinci u sastavu cetinjske ekipe, braća Danilo i Milo Pobor, Savo Vujović i Peko Đurović savladali su svoje protivnike, baš kao i Miloš Pečurica. Čast Prosvjete spasio je Slaven Paštar, mladi FIDE majstor, koji je efektno savladao velemajstora Dragana Kosića, a u prvom kolu je savladao i velemajstora Blagojevića.

U igri za medalje su i ekipe Elektroprivrede iz Nikšića i Rudara iz Pljevalja. Nikšićani su zahvaljujući, Vuku Miletiću i Aleksandri Milović stigli do minimalne pobjede, dok je pobjedu za Mimozu, ostvario je Miloš Vlatković. Rudar je ubjedljivo savladao ekipu 7. Oktobra koja je ovim porazom, praktično ostala bez šansi da se zadrži u elitnom rangu. 

Duel Cetinja i Rokade iz Bijelog Polja, završen je neriješenim rezultatom, pa ovim ekipa predstoji velika borba za opstanak u društvu najboljih. 

Sjutra je na programu sedmo kolo, koje donosi mečeve: Rokada-Budućnost, Mimoza-Crnogorac, Rudar-Elektroprivreda, Herceg Novi-7. Oktobar i Prosvjeta-Cetinje.

Portal Analitika